CímlapsztorikEgészségünkTudomány

A kannabisz a szemet “éjjellátó” üzemmódba képes kapcsolni – évek óta zajlanak a kísérletek, megjöttek az eredmények

Egy új kutatás mutatta ki, hogy magát a szemet teszi érzékenyebbé a fényviszonyok kisebb változására is, és ez még nem minden!

A kannabisz rejtett hatásai

Megdöbbentőek az eredmények, és jól látszik belőlük, hogy a kannabisznek rengeteg olyan kedvező hatása van a szervezetre, ami még nincs teljesen felfedezve, kitapasztalva.

A kannabisz valóságos csodanövény, erről a titkokszigete.hu már írt több ízben. Például az autizmus tüneteit is képes megszüntetni vagy jelentősen enyhíteni.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy egyesek szerint a gyógyszeripar a hetvenes évektől kezdve tudott ezekről a gyógyhatásokról, de egészen idáig próbálták elhallgatni a világ elől, és ellehetetleníteni az erre irányuló kutatásokat.

Most az emberi látással kapcsolatban derült ki valami: a kannabisz képes a szemünket egyfajta “éjjellátó” üzemmódba átkapcsolni.

Éjjellátó üzemmódba kapcsolja az emberi látást

Több közvetett bizonyíték is utal arra, hogy a lehet kapcsolat a kannabisz és az éjjellátó képesség javulása között.

Jamaicában több megfigyelés szerint a marihuánafogyasztó halászok jobban navigálnak a hajóikkal éjjel, hasonló változás figyelhető meg a hasisozó marokkói bányászok és halászok körében is.

Egy újabb kutatás azt mutatta ki, hogy a THC magát a szemet teszi érzékenyebbé a fényviszonyok kisebb változására is.

Ennek oka az lehet, hogy a THC gátolja egy bizonyos fehérje munkáját, és ez a fehérje nátrium-, kálium- és kloridionokat szállít.

Ezek az ionok határozzák meg az idegsejtek töltését.

Összességében az derül ki a kísérletekből, hogy a kannabinoidok csökkentik a kloridion-koncentrációt a retinában, ezáltal pedig a retina érzékenyebbé válik.

A felfedezést a szem több betegségének gyógyításában is felhasználhatják majd.

Kannabisz gyógymódok jövője

Ez az egész orvostudományi szempontból nagyon jelentős “erő” és érv a kannabisz fogyasztása mellett.

Hirdetés

Nem véletlen az, hogy világszerte egyre több országban kezdik el legalizálni az orvosi célú használatát, mondhatni egy igazi kannabisz-zöldforradalom söpör végig a világban.

Még hosszú utat kell megtennie a kannabisz gyógymódoknak, mire véglegesen beemelik a hivatalos ajánlásokba,d e végre elindult a tudomány ezen a rögös úton.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!