CímlapsztorikEgészségünk

Kannabisz: titkos kapu az egészséghez? Ezt hallgatja el a gyógyszeripar, avagy piszkos anyagi érdekek a gyógyítás felett

Clint Werner lerántotta a leplet arról, hogyan dolgozott évtizedeken át a kannabisz ellen a gyógyszerlobbi csak azért, hogy minél több profitra tegyen szert.

Eközben rég tudták, hogy az egészséghez vezető titkos ajtó lehetne… a pénz azonban fontosabb volt, és a gyógyszergyárak meggazdagodása.

“Ördögi fű” és a démonizálás kora

A kannabiszt sokan “ördögi fűnek” hívták, a gyógyszeripari lobbi ugyanis ráragasztotta ezt a nevet.

Hirdetés

Már a kezdetek kezdetén, valamikor a 70-es éveben tudni lehetett arról, hogy a kannabisz rendelkezik különféle gyógyhatásokkal.

Igen ám, de ekkor volt a nagy gyógyszergyárak, pirula mágnások felemelkedésének a kora is.

Rengeteg pénzt öltek abba, hogy különféle gyógyszereket hozzanak forgalomba: ezeknek pedig sikerre kellett jutniuk, a kudarcot senki sem engedhette meg magának…

A Titkokszigete.hu már részletesen írt arról, hogyan hallgatták el a kannabisszal kapcsolatos igen reményt keltő kutatásokat, erről itt írtunk.

Az indok azonban egészen elképesztő volt: a PÉNZ.

A pénz miatt hallgattak róla, hogy az egészség titkos kapuja lehet

Ma már tudjuk azt, amit akkor elhallgattak: hogy a kannabisz egy sokoldalú gyógynövény, ami szinte minden komolyabb betegségre hatással van.

A kannabisz hatásait nagyban növeli az emberi szervezetben korábban felfedezett endokannabinoid rendszer, melyek létezését szintén nagyon sokáig titkolták.

Ez a rendszer reagál lényegében arra, amikor kannabiszt viszünk be az emberi szervezetbe.

Ez növeli annak hatásfokát, és segít a szervezetben eljuttatni a kannabisz hatóanygait a megfelelő helyekre.

Hirdetés

Leslie Iversen szerint, aki professzor az Oxfordi Egyetem Gyógyszertani Tanszékén az Egyesült Királyságban,

“Ezek a felfedezések teljesen új megvilágításba helyezik a kannabisz farmakológiáját. Az eredeti célból kiindulva, ami egy pszichotróp növényi kannabinoid tanulmányozása volt, most már látjuk annak lehetőségét, hogy felfedjünk egy teljesen újszerű élettani rendszert a szervezetben.”

Ahogy az író Michael Pollan írja a rendkívül népszerű és nagy hatású könyvében a Vágy Botanikájában:

“Egy napon hamarosan Mechoulam és Howlett szinte biztosan megkapják a Nobel-díjat, mert a felfedezésük az idegtudomány új ágát nyitotta meg, azzal az ígérettel, hogy forradalmasítja az aggyal kapcsolatos ismereteinket és egy teljesen új gyógyszercsoport megismeréséhez vezet.”

A kannabisz mint titkos fegyver

A kannabinoidok úgy működnek, hogy a szervezetben található kannabinoid receptorokhoz kapcsolódnak, amik aztán jeleket küldenek a sejtekbe, ami megváltoztatja az aktivitásukat.

Ez egy olyan titkos fegyver, melynek nincsenek káros mellékhatásai, és a tapasztalatok alapján rengeteg különféle betegség ellen veszi fel így a szervezet a harcot.

értek már el jelentős eredményeket kannabisszel az autizmus, a rák, az epilepszia és az asztma esetében is, de a különféle migrénes eredetű fejfájásokat is képes volt enyhíteni.

A kannabinoid receptorok széles körű eloszlása megmagyarázza, hogy miért tudnak ilyen erős hatást gyakorolni az étvágyra, a vérnyomásra, az agyi véráramlásra, az emésztésre, a hányingerre, az immunrendszer működésére.

Úgy tűnik, hogy a szervezetben mindenütt kannabinoid receptorok szabályozzák az aktivitást és fenntartják az egészséget.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!