CímlapsztorikEgészségünk

Kannabiszt termeszteni otthon? “Füvészkert” kisokos kezdőknek és haladóknak, avagy mit enged meg ma a jog!

A törvény ugyan tiltja, nem is gondolnád, hogy minden kellék beszerezhető.

Ráadásul egyre több országban legalizálják, nyilvánvaló, hogy csak idő kérdése, hogy Magyarországon is végigsöpörjön a “kannabisz forradalom”.

A kannabisz a gyógyhatásai miatt egyre inkább terjedőben van.

Hirdetés

Vétek lenne kihagynia Magyarországnak a nagy kannabisz forradalmat, mert nem csak munkahelyeket teremthetne, hanem javíthatna az ország közegészségügyi helyzetén is.

A kannabiszt ma egyre több országban legalizálják, azaz szabadon lehet vásárolni, fogyasztani, de számos helyen termeszteni is.

A termesztése valahol orvosi javaslathoz kötött, de megengedett.

Hazánkban sajnos a törvény tiltja, EGYELŐRE, de éveken belül egészen bizonyos, hogy ez változni fog.

De mit enged meg a jelenlegi jogszabályozás annak, aki mégis hozzá akar jutni?

Ennek jártunk utána.

A háztáji kendertermesztés először Amerikában és Hollandiában vált divatossá, de manapság Németországban, Ausztriában és hazánkban is dívik.

A termesztési kellékek és az egyéb élvezeti cikkek leginkább a headshopokban vagy growshopokban, esetleg “afrikai” boltokból szerezhetők be.

Ausztriában a kendermagok nem minősülnek kábítószernek, így legálisan árusíthatók.

Hirdetés

Talán így lehetséges, hogy Budapest szívében – Bushdoctor néven – a “sógorok” által fenntartott kendernevelő szakáruház és webshop üzemelt sokáig, míg 2009-ben be nem zárt, állítólag a válság hatására.

Jelenleg a Btk. 282. §-ának drogtörvénye van érvényben:

Aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A kannabisz kábítószernek minősül, ezért akár a termesztése, nevelgetése, akár csak a mag birtoklása büntetendő. Háromnál több mag birtoklása már bűncselekmény.

A nagy kérdés, hogy egy vagy két mag mennyire számít még legálisnak…?!

A kannabisz elképesztő gyógyhatásait ma már mindenki ismeri, sőt, rákellenes hatásai is vannak amit orvosok kutatnak évtizedek óta.

Nemrég a Závecz Research végzett el egy felmérést, mely alapján a magyar társadalomban komoly többség támogatná a legalizációt.

Ez pedig nyilvánvaló nyomás a magyar kormány felé…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.