CímlapsztorikÉrdekes világ

Összefogott Európa nagy része a magyar kormány ellen: megvalósul Orbán rémálma

15 uniós tagállam állt fel Orbán rendszere ellen: pörölycsapás vár a magyar miniszterelnökre: politikai hulla lehet az év végére?

Tizenöt uniós tagállam és az Európai Parlament jelezte, hogy az Európai Bizottság oldalán beszáll abba a perbe, amely a gyermekvédelmi törvény módosításai miatt indult az Európai Bíróság előtt.

Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Málta, Németország, Portugália, Spanyolország, Svédország, Szlovénia és az Európai Parlament csatlakozott a határidő lezárulta előtt a perhez.

Hirdetés

A németek, a franciák, a görögök és a szlovénok az rendelkezésre álló utolsó napon jelezték a szándékukat – Párizs és Berlin döntésének komoly politikai üzenete van, mint ahogy annak is, hogy a tagállamok nagy része egyértelműen osztotta az Európai Bizottság jogi értékelését, amely végülis a bírósági eljáráshoz vezetett.

Ezen a héten Szijjártó Péter külügyminiszter Brüsszelben, a NATO-ban egy kérdés kapcsán a következőket mondta arra, hogy egyre többen támogatják a perben az Európai Bizottságot:

“Számunkra a gyermekvédelem ügye nem ismer kompromisszumot, mi a gyermekeinket meg fogjuk védeni, ráadásul ez nem egy egyszerű kormányzati döntés, nem is parlamenti döntés, hanem ez a népakarat, hiszen népszavazáson fejeződött ki és demokráciában ennél magasabb szintű döntést nem ismerünk…”

A beavatkozóknak lehetőségük van az eljárás során jogi álláspontjukat kifejteni, vagy kérdéseket feltenni a magyar kormány képviselőjének.

Az eljárás ebben az évben elékeződhet, az ítéletre azonban legalább egy évet kell még várni.

Sokak szerint az EU nem véletlen indított egyfajta frontális támadást az ország vezetése ellen.

Egyes Brüsszel-közeli információk állítása szerint Orbán Viktorból “politikai hullát” akarnak csinálni.

Egyrészt folyamatosan vissza vannak tartva az EU-s pénzek és politikai támadás alatt is áll az ötödik Orbán-kormány.

A nagy kérdés az, hogy ez kormány által hangoztatott narratíva mennyiben fedi a valóságot.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!