EgészségünkÉrdekes világ

Kardiológusok figyelmeztetnek: tönkreteszi a gyerekek és felnőttek szervezetét az energiaital

Tragikus statisztika: minden ötödik 10-14 éves gyerek energiaitalt „reggelizik” Magyarországon…

Vészjósló statisztikák és tanulmányok

Arról már mi is írtunk itt, hogy az energiaital fogyasztása milyen káros hatásokkal jár, és hogy pontosan mit is művel az átlagember szervezetével.

Lényegében az agyvérzés, a hirtelen szívroham, a cukorbetegség kockázatát növeljük minden egyes megivott energiaitallal.

Hirdetés

Sőt, egy új kutatás szerint a magas cukortartalmú italok a rák előfordulását is jelentősen növelhetik, így bizonyos értelemben az energiaital is “rákkeltő”.

Rejtett szívbetegségek, hirtelen szívhalál

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet és a magyar kardiológusok egy figyelmeztetést adtak ki nemrég, mely az energiaitalok fogyasztásának megfontolását javasolja.

Az energiaital uganis nagyon káros a szervezetre.

Sokan úgy isszák, mint az üdítőt, ráadásul mind gyakrabban alkohol kíséretében, ami akár életveszélyes is lehet.

Egy friss nemzetközi kutatás szerint sok esetben ezek az energiaitalok állnak az egészséges fiatal felnőttek hirtelen szívhalálának a hátterében, ugyanis súlyosbíthatják a rejtett szívbetegségeket.

Hosszú távon és lassan ölhet

A felmérések és vizsgálatok szerint az energiaitalok esetében a legnagyobb veszélyt a nagy cukor- és koffeintartalom jelenti, amelyek ritmuszavarok kialakulásához vezethetnek.

Ez még ugyanis egy átlagos és egészségs ember szervezetét is megterheli hosszabb távon.

Alapvetően a nehéz fizikai vagy szellemi munkát végzőknek találták ki annak idején az energiaitalokat, mára viszont az emberek egy része össze-vissza fogyasztja, csak úgy, vagy az íze kedvéért.

Arról nem beszélve, hogy nagyon sokan például alkohollal keverve isszák, pedig ez tiltott lenne, mivel még erősebb a hatása, valamint igazi sejtbombázást szabadít rá a szervezetre.

Hirdetés

terhes nőknél korai vetélést és rengeteg halva születést okozott már korábban is, ezt klinikailag és statisztikailag is igazolták, összefüggésbe hozták a fogyasztásukkal, nem véletlenül kaptak helyet az erre a veszélyre figyelmeztető információk a dobozon.

Sőt, emellett azt találták, hogy gyermekek és serdülők esetében negatív hatásokkal az idegrendszer, a szív- és érrendszer tekintetében, valamint függőség kialakulásával.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!