Tudomány

Két évente kellene lezárnunk a világot: nem akárki mondja

Az indok pedig egyenesen fenomenális… Ti egyetértetek vele, vagy sem?

A londoni Guardian felvetette, hogy a bolygó megmentése érdekében kétévente globális zárlatokra lenne szükség.

A média kiadvány először a mostanra megváltoztatott riasztó címet használta: “A párizsi CO2-célok teljesítéséhez két évente szükséges a globális lezárás – tanulmány”

Hirdetés

-írja az ÚjVilágtudat.

A cikk a Nature folyóiratban megjelent tanulmányra utal, amelyet a Kelet-Angliai Egyetem kutatócsoportja tett közzé, és arra a következtetésre jutottak, hogy:

A CO2-kibocsátásnak ugyanolyan mértékben kell csökkennie, mint a legutóbbi lezárási időszakban, “nagyjából kétévente,” hogy ellensúlyozza a globális felmelegedést.

A tanulmány a Guardian félrevezető címe ellenére sem szorgalmazta ennek elérése érdekében a globális lezárásokat.

Valójában “teljesen más módszerek” alkalmazására szólított fel.

Miután a cikket tegnap hatalmas támadás érte, a címét a kevésbé félelemkeltő “A Covid-kibocsátással egyenértékű csökkenésre van szükség kétévente – tanulmány”-ra változtatták.

Azt követően, hogy tavaly sok klíma vészmadár elkezdte reklámozni a lezárások környezeti erényeit, többen arra figyelmeztettek, hogy a klímalezárások ötlete egyre népszerűbb lesz.

A Guardian történetében a riasztó éghajlati figyelmeztetések túlzott hipnotizálása már korábban is megtörtént, amikor arról számoltak be, hogy 2020-ra több millióan fognak meghalni, az európai nagyvárosok elkezdenek süllyedni és atomháború lesz a bolygó felmelegedése miatt.

Az újság riasztó cikke, amely a lezárásokat reklámozza, napokkal azután jelent meg, hogy a Világgazdasági Fórumot gyakorlatilag a pokolra küldték azért, mert dicsérte a lezárások városokra gyakorolt hatásait.

Hirdetés

A WEF közzétett egy videót, amelyben dicsérte a “csendet” és a tisztább levegőt az emberek hiánya miatt, de később törölték a bejegyzést, miután a közösségi média felhasználói rámutattak:

A városok sosem voltak csendesek, és a lezárások miatt sokakat súlyos pénzügyi nehézségek fenyegetnek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.