CímlapsztorikÉrdekes világ

Kirobbant a háború: lelőttek egy lengyel katonát a belarusz határnál!

Elszabadult a pokol, ezekben az órákban megkezdődhet Európa ostroma!

Tragikus baleset? Háború jön!

Véletlenül leadott lövés végzett egy lengyel katonával, aki Lengyelország Fehéroroszországgal közös határán teljesített szolgálatot – közölte szombaton este Stanislaw Zaryn, a titkosszolgálatokat felügyelő lengyel miniszter szóvivője a Twitteren. Az illetékes szerint a lövést egy lengyel szolgálati fegyverből adták le.

“Az előzetes vizsgálati eredmények szerint lövést adtak le egy katonai fegyverből, aminek következtében egy katona életét vesztette, a történtekhez harmadik személynek nem volt köze” – olvasható a katona parancsnokának közleményében, amelyet Zaryn a mikroblogján közzé tett.

Hirdetés

Civil áldozatai korábban is voltak a fehérorosz határnál kialakult menekültválságnak, a hvg.hu helyszínen tartózkodó tudósítói szombaton arról számoltak be, hogy a határ lengyel oldalán egy menekült holttestére bukkantak, vele már tízre emelkedett a válság menekült áldozatainak száma.

Bár a szombaton talált férfi halálának okát nem közölték, korábban arról szóltak a hírek, hogy a fagyos idő szedte áldozatait a szabad ég alatt éjszakázó migránsok között.

Európa ostroma megkezdődött?

Az esetet sokan a pattanásig feszült hangulattal magyarázzák.

A lengyel-belorusz határon példátlan dolgok történnek: a fehérorosz katonák a határkerítést bontják, hogy a migránsok bejöhessenek Európába.

A határon komoly válság alakult ki, gyakorlatilag ágyútölteléknek használják a menekülteket, akiket maguk a fehérorosz hatóságok szállítottak repülőkkel Minszkbe, majd onnan a lengyel határra.

A feszültség napról napra növekszik, a határon 12 ezer lengyel fegyveres van, de ha a migránsok áttörik a határzárat, nem valószínű, hogy lőni fognak: nők, gyerekek vannak a fehéroroszok által odahordott közel-keletiek között.

A lengyel határőrség beszámolója szerint tegnap este könnygázzal dobálták meg a lengyel katonákat, lézerrel és stroboszkópokkal vakították el őket, közben a kerítést bontották a fehérorosz oldalon.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.