CímlapsztorikÉrdekes világ

Kiszivárgott felvételen a borzalom – vidéki főorvos: “Nincs elég ember, a mi dolgozóink is kidőlnek”

Egy elhunyt koronavírus beteg lánya rögzítette, ahogy egy vidéki orvos beismeri, a határaikat feszegetik.

Elnézést, hogy nem tudtak közben telefonálni, ezt megértem. De nem tudok mást mondani, mint hogy mi igyekszünk. Nincs elég ember.

A mi dolgozóink is kidőlnek, a mi dolgozóink is megbetegednek. Van, aki a havi munkaidőkeretét már tizedikén letudja, mert annyira sokat dolgoznak…”

Hirdetés

– hallható azon a felvételen, amelyiken egy vidéki kórház orvosa beszél az elhunyt covidos betegek rokonaival

– írja a Telex.

A hangot egy 42 éves nő rögzítette telefonjával, és adta át a felvételt a Telexnek. Ő közel három órát várt a kórház előtt arra, hogy átvehesse elhunyt édesanyja személyes holmijait.

Azt mondta, rajta kívül még 9-10 család állt sorban ugyanezért, köztük volt olyan is, aki már hat órája várakozott. Hozzájuk jött ki egy orvos, akitől kérdezni lehetett, és ekkor szabadultak el az indulatok.

A felvételen az nem hallható, de az orvosban azután pattant el valami, miután az egyik hozzátartozó félreértette, és azzal gyanúsította meg a doktornőt, hogy az édesapját idő előtt vették le a lélegeztetőgépről.

„Én ekkor kapcsoltam be a felvételt, mert nem hittem el, hogy tényleg ordibálnak, miközben arra várunk, hogy kihozzák a tegnap elhunyt rokonaik kórházi cuccait”, mondta a Telexnek a felvételt készítő nő.

A felvétel egyébként még néhány nappal azelőtt készült, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos felszólította a kórházakat, engedjék be a rokonokat a haldokló covidos betegekhez.

Annak a kórháznak is küldtünk kérdéseket – háromszor is –, ahol a felvételen hallható doktornő dolgozik, de egyszer sem kaptunk választ.

Pedig vélhetően nem az ő hibája, hogy a leterheltség miatt a haldokló covidos betegek rokonai napokon keresztül sehogyan nem tudták elérni a kórházat, mint ahogy az sem kérhető rajta számon, miért kell akár hat órát is arra várni, hogy kiadják az elhunytak kórházi cuccait.

Hirdetés

Beszédes viszont, hogy egyetlen orvosnak kell kiállnia 9-10 idegileg teljesen kimerült, érzelmileg labilis, gyászoló családtaghoz, és válaszolni az egyébként megválaszolhatatlan kérdésekre.

Forrás: Telex

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.