CímlapsztorikÉrdekes világ

Kötelező lehet a mentőmellény viselése a Balatonon: új, megdöbbentő javaslat

Ha ez életbe lép és megvalósul, az minden nyaraló életét megváltoztathatja. Már semmi sem lesz ugyanolyan, még a nyaralásaink sem…?!

Mentőmellény mindenkinek?

Lehet, hogy a közeljövőben a Balaton sem lesz már ugyanolyan?

Megtörténhet az, hogy mindenkire mentő mellény vár kötelező jelleggel, ha fürdőzni akar?

Hirdetés

Abszurdnak hathat így elsőre, de rengeteg emberéletet lehetne vele megmenteni, ráadásul a világon is számos példa van ehhez hasonló rendeletekre, intézkedésekre.

Ehhez hozzájárult az, hogy az elmúlt években rendre sok sok ember fulladt bele a Balatonba, sokaknak semmilyen veszélyérzete nincs, vagy épp úszás tudás nélkül mentek bele a vízbe.

A nagy kérdés az, hogy lehet-e ebből egy jogszabály változás, el fogják-e tudni érni a vízi mentők azt, hogy mindenki mentőmellényt viseljen a Balatonon…?

Hatalmas kampányba kezdtek, amire a kormány is felfigyelhet

Kétéves kampányba kezdtek a vízimentők a mentőmellény-viselésért – mondta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke egy pénteki balatonlellei sajtótájékoztatón.

A szervezet gyors felmérést végzett arról, hogy viselnek-e az emberek mentőmellényt, ha vízre szállnak.

A világátlagtól is elmaradunk, az embereknek csak a 17%-a viselt már életében mentőmellényt.

Tóth Balázs, a kampány egyik ötletgazdája, a balatonlellei BL YachtClub vezetője is azt mondta, hogy nagyon kevesen viselnek mentőmellényt, sőt egyesek még a hajók levizsgáztatásához is csak kölcsönkérik azt. Zólyomi Zsolt vízimentő megdöbbentőnek nevezte, hogy az emberek mennyire nem érzik a veszélyt.

Példaként említette, hogy sokan nem hallottak a Balaton medrében húzódó marásvonalakról, ahol váratlanul és hirtelen lesz mély a víz egy-egy szakaszon.

Bagyó Sándor közölte, nem a jogszabályokban, hanem a fejekben kívánnak változást elérni, hogy kevesebben fulladjanak vízbe.

Hirdetés

Ennek ellenére hosszabb távon nyilvánvalóan kihatása is lehet a döntéshozókra egy ekkora kampány.

Azért ennek ellenére sem valószínű, hogy konkrétan a partmentén kötelezővé tennék, de a vízbe mélyebbre bemerészkedők esetében ez a kérdés már valóban felmerülhet.

Szerintetek valóra válhat egyszer ez az egész, és lenne hatása az emberéletekre?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.