Érdekes világ

Kővel etették az iskolás lányt: újabb zaklatási ügy látott napvilágot

“Pánikbeteg lettem a történtek miatt”- vallotta be az anyuka.

Borzasztóan frusztrálta a Budapesten élő Beát az, hogy semmit nem tehetett az ellen, hogy a lányát, Klaudiát bántsák az iskolában.

Az asszony nincs egyedül, más szülők is hasonló helyzetbe kerültek.

Hirdetés

„A gyerekek mellett a szülőkkel is foglalkozni kell, hiszen az iskolai zaklatáson vagy bántalmazáson átesett gyerekek édesanyjai is frusztráltak. És mivel ezek a történetek nem egy-két hét alatt zajlanak le, hanem éveken át tarthatnak, ezért ők is megbetegedhetnek”

– mondta Muhari Melinda a Blikknek.

Melinda állt annak a kezdeményezésnek az élére, amely a 16 éves vajai gimnazista, Tisza Gábor halála után egy egyesület keretében szeretné elérni, hogy komolyan foglalkozzanak a sokak életét megkeserítő problémával.

„A kislányomat többször kővel fejbe verték, majd kavicsot nyomtak a szájába, amelyből lenyelt párat. Az iskola engem és a nevelő apát sem értesítette. Amikor Csenge szólt, hogy mi történt vele, annyi volt a tanárnő válasza: igyon rá vizet

– számolt be a történtekről.

Az édesanya ekkortól kezdve azért harcol, hogy soha többé ne történhessen ilyen az iskolában más gyerekekkel. „Azóta eltelt két év, de a témában még most is előkerülnek új részletek”

– mondta Muhari Melinda.

„Az, hogy azoknál az édesanyáknál, akiknek bántalmazáson esett át gyermekük, a végén súlyos szív- és idegrendszeri problémákat diagnosztizálnak. Én pánikbeteg lettem.”

Muhari Melindának egy anya szintén arról beszélt, hogy belebetegedett abba, ami a gyerekét érte.

Hirdetés

„Hét év alatt szívbénulása volt és epilepsziás lett, ami jól jelzi, hogy a gyerek miatt aggódva éveken át folyamatosan stresszben élni, megterheli az embert testileg és lelkileg is. Ezért ezekre is oda kell figyelni.”

A probléma ott kezdődik, hogy a magyar munkaidő-morál mellett egy szülőnek kb. 20 órája van látni a gyereket egy héten, azt se tudják kivel hordassák óvodába, iskolába, természetesen nincs értelme mert a fizetést el is viszi az infláció, vagy ki se fizetik munkaidőkeret taktikák.

A nagy családbarát Magyarország…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.