Egészségünk

Lesújtó eredmények: agyvérzést és rákot okoznak a cukormentes üdítők!

80 ezer nőt vizsgáltak, az eredményeken még az orvosok is meglepődtek. A szervezetre gyakorolt hatása olyan, mint egy kémiai szőnyegbombázás…

A legkevésbé egészséges

Sokan használják a cukormentes üdítőket arra, hogy fogyjanak, vagy épp a diéta időszaka alatt ne kelljen lemondaniuk az édes élvezetekről.

Azonban nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mennyire káros hatásokkal járhat ez a szervezetünkre nézve.

Hirdetés

Azt eddig is sejtették már a szakemberek, hogy a fogyásban sem mindig segít, sőt, számos orvosilag dokumentált esetben még híztak is tőle a páciensek, most még riasztóbb hatásuk tárult fel egy friss tanulmány során.

Szívrohamot és agyvérzést idézhet elő

Nemrég egy hivatalos, orvosok által levezényelt és vizsált tanulmány mutatta be, hogy több mint 80.000 nő megvizsgálása után mire jutottak.

Lesújtóak voltak az eredmények ugyanis…

Ebből a tanulmányból ugyanis az derült ki, hogy komoly egészségügyi kockázatai vannak az ilyen cukormentes löttyök fogyasztásának.

A szakemberek öt éven át több mint 80 ezer, olyan 50-79 éves, posztmenopauzás önkéntes nő megfigyelését végezték el, akik vállalták, hogy orvosi vizsgálatnak vetik alá magukat.

Azoknál, akik naponta többször fogyasztottak ilyen cukormentes italokat, jelentősen megnőtt a szívroham és a stroke aránya.

Jelentősen nő a rák kockázata is

Más, korábban elvégezett tanulmányok pedig azt állapították meg, hogy a cukormentes üdítőket fogyasztók körében a rák előfordulása is magasabb volt az átlagnál.

Ezért sokan úgy vélik, hogy ezeknek az üdítőknek lehet egyfajta rákkeltő hatása is.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a cukros, túlságosan cukros üdítőknél szintén mértek rákkeltő hatásokat.

Hirdetés

Éppen ezért egyre több tudós arra gyanakszik, hogy alapvetően a feldolgozott, mű kajákkal és italokkal, kvázi löttyökkel van a baj.

Nem tudni, melyek a veszélyes édesítőszerek

Akik nem fogyasztottak ilyesmit, a stroke kockázata 23, míg a szívrohamé 29 százalékkal magasabb.

A halálozási arány pedig 16 százalékkal nőtt meg.

A tanulmány sajnos arra nem tért ki, hogy melyik édesítőszereket fogyasztották, és vannak-e esetleg köztük az átlagnál veszélyesebbek.

Sokak szerint azonban például az aszpartám nagyon veszélyes, erről az édesítőszerről számos tanulmány született már korábban is, ezek egy része valóban összefüggést mutatott ki súlyos betegségekkel a rendszeres fogyasztása esetén.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.