Érdekes világ

Magyar-román háború jöhet az izraeli történész szerint: Székelyföldön már hadgyakorlatoznak a románok – valami közeleg?

A jövőben hadba vonulhat egymás ellen a két ország? Yuval Noah Harari szerint nem lehetne kizárni egy háborús konfliktust Románia és Magyarország között, ha az Európai Unió összeomlana.

Egy izraeli történész szerint kirobbanhat a háború

A híres történész, Harari szerint is egy román-magyar háború küszöbén vagyunk.

Yuval Noah Harari szerint nem lehetne kizárni egy háborús konfliktust Románia és Magyarország között, ha az Európai Unió összeomlana.

Hirdetés

A világhírű történész Dilema Veche hetilapnak adott interjújából a Krónika.ro emelte ki a meghökkentő megállapítást.

Ha az Európai Unió összeomlana, a háborúk kitörésének lehetősége újra megjelenne. Elképzelhető lenne egy konfliktus Magyarország és Románia között.

Az EU és a NATO ha megtörténne, nem avatkozna bele, mert már nem létezne, vagy már nem lenne egyszerűen kompetens az ügyben.

Jogtalanul elvett területek és a magyar lakosság vegzálása

Székelyföld puszta léte a román nemzetállam kudarca és láthatjuk, hogy hivatalosan is nemzetbiztonsági kockázatot jelentünk, ugyanis egyre több a magyarellenes tüntetés, és a politika is az ott élő magyarok ellen szólal fel.

A román állam szinte mindent elkövet azért, hogy kiszorítsa a magyarokat és a magyar kultúrát: hogy ellehetetlenítse a magyarság jövőjét.

Ez pedig akárhogy is nézzük, sokak véleménye szerint egyfajta hibrid hadviselés: csak nem fegyverekkel.

Legalábbis MÉG éppen nem fegyverekkel…

Trump utalást tett Székelyföld autonómiájára

Trump korábban már az egyik nemzetközi csúcson tett egy nagyon enyhe utalást arra, hogy Trianon valóban jogtalan volt, és az elcsatolt területek önrendelkezése megváltozhat.

Erről itt írtunk részletesen.

Hirdetés

Röviden:

Donald Trump a G7-es országok keretében rendezett csúcstalálkozón tett kijelentése mindent megváltoztatott.

A Krím orosz mert ott mindenki Oroszul beszél”

– jelentette ki Donald Trump a G7-es csúcstalálkozón.

Ugyan nem mondta ki, hogy Oroszország jogosan csatolta el a Krímet, de kijelentette, hogy “a Krím orosz mert ott mindenki Oroszul beszél”. Trump azt is hozzátette, hogy Ukrajna a legkorruptabb ország a világon.

Ha ebből indulunk ki Székelyföld magyar mert ott mindenki magyarul beszél, de a többi elcsatolt terült egyes részei is visszatérhetnének Magyarországhoz.

A románok már Székelyföldön hadgyakorlatoznak

Nemrégiben nagy port kavart a hír, hogy a románok Székelyföldet választották egy hadgyakorlati színhelyének.

Az RMDSZ államfőjelöltje szerint a “Concordia 19” elnevezésű hadgyakorlat helyszínválasztása azt sugallja, hogy a térség lakói nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek. Marian Botea dandártábornok, a hadsereg vezérkari főnökségének hadműveleti vezetője ugyanis a Donyec-medencében és Dél-Oszétiában történtekkel példálózva támasztotta alá a székelyföldi művelet szükségességét.

Kelemen Hunor szerint ha valaki a hadsereg vezetőségéből a grúziai vagy az ukrajnai helyzetre asszociál Székelyföld esetében, az „vagy félreértett valamit, vagy manipulálni próbál“:

A hadseregnek természetesen gyakorlatoznia kell az ország területén. De szerintem elfogadhatatlan Botea tábornok magyarázata a székelyföldi helyszínválasztásra:

Donbaszról és Dél-Oszétiáról beszélt mint hasonló helyzetekről. Ott, kérem, igazi háborúk zajlottak, amiről nálunk szó sincs.

Csíkszereda polgármestere azt mondta, a Concordia 19 hadgyakorlat helyszínének kiválasztása egyértelműen arra utal, hogy a székelyföldi tömbmagyarságot nemzetbiztonsági kockázatnak tartják Romániában.

Magyarország már készül a háborúra?

Az egész egy olyan robbanáspont felé vezethet, mely során kitörhet a háború a két nemezt között.

Talán nem véletlen az, hogy a magyar miniszterelnök is folyamatosan fegyverkezett az elmúlt 4 évben. Fejlesztette a magyar honvédséget, rengeteg pénzt öntött bele az egészbe.

Új rakétákat és egyéb fegyvereket is vásárolt többek között például az USA-tól is.

lehet, hogy csak elővigyázatosság, de az is lehet, hogy már valamit látnak előre nemzetünk vezetői? Ezt majd a jövő el fogja dönteni.

Az azonban nagyon is fontos, hogy Magyarország fel legyen készülve egy esetleges ütközetre, ami kár már holnap bekövetkezhetne.

Elvégre a történelmi igazság az, hogy a románok egy olyan területet vegzálnak is mondanak a magukénak, amit jogtalanul vettek el tőlünk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!