EgészségünkÉrdekes világ

Magyarok beszéltek arról, milyen koronavírusosnak lenni, hogyan estek át rajta – jobb ha tudod

“Száraz köhögés, láz, nehéz levegővétel, fájdalom a mellkason.. úgy érzed mintha üveg lenne a tüdődben.. beszúr mindig és ezáltal kisebb levegőt veszel többször.

Nem érzel ízeket és szagokat.. innen ismered fel.

Ha csak folyik az orrod, akkor az csak megfázás.. nátha.. allergia…”

Hirdetés

Jah és azt tanácsolják a rendesebb orvosok h ne szedj Ibuprofent mert van benne valami anyag ami a vírust jobban megtuningolja.. szóval kerüljétek az Ibuprofent egy időre..” – írja Vivi.

Rengeteg általános tünetleírás van már a neten, azonban kevesen nyilatkoztak azok közül, akiknek a tesztje pozitív lett, tehát bizonyíthatóan koronavírusosak voltak, de aztán felgyógyultak, vagyis átestek a betegségen.

Most ezek közül szemezgettünk, mert igen változatosak és fontosak a tünetek és az, hogy ők pontosan miket tapasztaltak magukon.

Ha magadra ismersz, azonnal hívd a koronavirus.gov.hu oldalon látható elérhetőségeket, és vonulj karanténba, csináltass tesztet.

Tartsd be a kormány által hozott rendeleteket, és csak végszükség esetén menj utcára.

Eredetileg a Hungliaonline.com-on jelent meg az írás:

„Lázam volt, 38,5 nekem elment teljesen az íz és szagló érzékelésem..
Mellé izomfajdalom levertség, gyengeség. A fejem majd szétrobbant…… Aztán köhögés is volt, orrom Nem mindig fújtam, de az biztos hogy a főnökömnél azt (koronavírust) diagnosztizáltak és utána mindenki egyesével lett szépen beteg a munkahelyemen….

…most tartok az 5. hétnél és még mindig nem vagyok teljesen jól. Nekem antibiotikumot adtak idekint. De egyébként a kórházban, ahova besétáltam önként 4 hete nulla védő felszereléssel vizsgáltak meg

– London – Whips Cross hospital.” – Judit

Hirdetés

„Nálam is volt. Nyugi rossz lesz, de nem annyira, mint ahogy gondolnánk. Hullámzó lesz. Egyik nap jobb, azt gondolod már gyógyulsz, aztán megint visszaesel. Kb. 12-14 napig tartott nekem. Sok forró ital, csípős étel, és ha van egy kis tömény most lehet fogyasztani bátran. Persze mértékkel. J Ja, és Én nem voltam lázas. Gyógyulás!”

– Alex

„Nekem Köhögéssel, fejfájással és gyenge mellkasi fájdalommal kezdődött. Immunrendszertől is függ. Nekünk egyik nap jobb, másik nap rosszabb. Az 5. napnál tartunk.” – Balázs

„Szombaton jöttem vissza MO-ról. Délután már lázas voltam, nehezen kapok levegőt, fáj a hátam a torkom gyenge vagyok. Két napja az ágyat nyomom. De senki se jött megnézni! Majd ha rosszabbul leszek akkor kell hívni őket újra… hívtam a 111-et.

Mondta a nő hogy kiküldi a mentőt mert nehezen lélegzem. De sehol semmi! Felhívtak, kérdezték mi bajom, elmondtam! Mondták nagy valószínűséggel ez a Koronavírus, várni kell pár napot hogy mi lesz. Ne menjek sehova és hozzám se jöjjön senki.”

– írja Kati.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.