CímlapsztorikÉrdekes világ

Elkezdte visszafoglalni a természet és az állatok a kiürített városokat – elképesztő látvány járja a világsajtót…

Ahogy a Jurassic Parkban mondták, az élet utat talál magának… Új Világkorszak kezdődik? A természet visszavette ami az övé…? Elgondolkodtatóak ezek a videók és képek.

Gaia, a Földanya helyreállítja majd a tökéletes egyensúlyt és az eredeti állapotokat…?

Szarvasok, mosómedvék, pulykák és más állatok kószálnak a világszerte elcsöndesedett, kiürült városok utcáin

Hirdetés

– írja a The Guardian a közösségi médián szaporodó beszámolókra és képekre hivatkozva.

Elsősorban a külvárosok környékén élő vadak indulnak felfedezőútra.

A panamai San Felipe elnéptelenedett tengerpartján például mosómedvék tűntek fel, a Guardian egy kaliforniai szerkesztőjének oaklandi háza körül pedig pulykák jelentek meg.

A pulykák jelenléte nem szokatlan Oakland környékén, a San Franciscó-i öbölben, de most úgy tűnik, messzebbre merészkednek.

A szikaszarvasairól nevezetes japán városban, Narában, az állatok a parkokat elhagyva immár a várost járják csoportosan, még a metróállomásokon is látták őket

-írja az erdekesvilag.hu

Európai nagyvárosok, köztük Barcelona utcáin is meglepetést keltettek a vaddisznók. A panamai Smithsonian Trópusi Kutatóintézet igazgatója, Matt Larsen pedig elmondta, hogy hat éve él San Felipében, de most látott először mosómedvéket a háza melletti tengerparton.

“Ahogy a Jurassic Parkban mondták, az élet utat talál magának”

– mondta Mangle, aki kollégáival a bezárkózás idején is keresi a lehetőségeket arra, hogy a szabályok betartásával folytatni tudják a vadak megfigyelését.

Azt kutatják többek között, hogyan változtatja meg a járvány okozta válsághelyzet az állatok viselkedését.

Hirdetés

Egyértelműnek látszik, nagyon sokan érzik, hogy egy új világkorszakba fogunk átlépni.

A koronavírus után ugyanis már talán soha semmi sem lesz ugyanolyan.

Az emberiségre egy ,,testre szabott” betegség sújtott le. Elfelejtettük értékelni az egészségünket, ezért olyan betegségben szenvedünk most, hogy rájöjjünk, az egészség a legfontosabb.

Elfelejtettük tisztelni a természetet, ezért olyan betegségben szenvedünk most, hogy tanuljuk meg értékelni a benne töltött időt.

Elfelejtettünk odafigyelni családtagjainkra, ezért olyan betegségben szenvedünk most, hogy megtanuljunk igazi családként működni.

Elfelejtettük tisztelni az időseket és betegeket, ezért olyan betegség sújtott le ránk, hogy emlékezzünk mennyire sebezhetőek.

Eltűnt belőlünk a tanárok iránti tisztelet, ezért ez a betegség bezáratta iskoláinkat, hogy a szülők is próbálják ki ezt a hivatást.

Azt hittük, hogy pénzért mindent megvehetünk, bárhová mehetünk és bárkivé válhatunk, ezért olyan betegség sújtott le ránk, hogy felfogjuk ez mind nem természetes.

A szabadidőnket bevásárló központokban töltöttük, ezért ez a betegség bezáratta őket, hogy felfogjuk a boldogság pénzért nem megvásárolható.

Nagy figyelmet fordítottunk a külsőre és a megjelenésre, ezért ez a betegség eltakarta az arcunkat, hogy felfogjuk a szépségünk nem kívül, hanem bennünk rejlik.

Úgy gondoltuk, hogy mi uraljuk ezt a földet, ezért olyan betegségben szenvedünk most, hogy valami parányi, ami szabad szemmel nem látható, alázatra tanítson minket.

Bár ez a betegség sokat vesz el, ugyanakkor lehetőséget kínál arra, hogy sokat tanuljunk és megértsük mi a legfontosabb az életben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.