Egészségünk

Majonézek és szószok: így ver át mindenkit az élelmiszeripar! Az egész egy humbuk!

Ha az emberek tudnák, nem is fogynának ezek a termékek!

Nem mondják el, hogy valójában milyen adalékanyagok kerülnek bele ezekbe a termékekbe, és azoknak milyen hatása van.

Majonéz, ami nem is majonéz?

Ki ne imádná a szószokat? Mindenki evett már majonézt, ketchupot vagy BBQ szószt, esetleg tzatziki mártást…stb.

Hirdetés

De említhetnénk a mustárt is.

Azonban kevesen gondolnak bele, milyen óriási hazugság övezi ezeket a termékeket. A gyomorforgató- szó szerit- valóságról pedig már nem is beszélve…

Ezek a szószok ugyanis E-betűs vegyszerek és adalékanyagok igazi “gazdag” tárházai.

Élelmiszeripari boszorkánykonyha

Mi, átlag fogyasztók kényelmességből gyakran megvesszük a boltban az előre legyártott, bizonytalan forrású hozzávalókból és adalékokból összepancsolt, dobozos vagy üveges terméket.

Bőszen öntögetjük az ételeinkre vagy éppen mellé és nem értjük, hogy azok a plusz kilók miért szaporodnak rajtunk, miközben nem változtattunk az étkezésünkön és amúgy is alig eszünk valamit.

A light termékekkel kapcsolatban merülnek fel a legnagyobb lózunkog és turpisságok. Az élelmiszeripari boszorkánykonyha zt állítja róluk, hogy segíthetnek a fogyásban, mivel kevesebb a kalória tartalmuk.

“LIGHT”

Biztosan mindenki találkozott már ezzel a felirattal, ami garantálja számunkra, hogy a bűnös zsírból abban a termékben jóval kevesebb van, ezért megnyugodhatunk, mi teljesen egészségesen választunk és nem is leszünk soha betegek, ha azt esszük.

A light felirat azonban sokkal inkább egy jól csengő marketing fogás, semmint valóban egészséges jelző.

Hirdetés

Ha egy termék light, az azt jelenti, hogy ugyan csökkentették a benne lévő zsírtartalmat, de ezzel együtt megemelték a szénhidrát, ezen belül a cukortartalmat is.

Ha kivesznek egy olyan jelentős íz élményt fokozó anyagot, mint a zsír/olaj egy élelmiszerből, azt nem lehet büntetlenül megúszni, helyettesíteni kell valamivel.

Itt jön a képbe a szénhidrát (sűrítők és cukrok).

Gusztustalanabb a valóság, mint hinnénk

Olyan mennyiségben van már jelen a boltok polcain fellelhető termékekben a hozzáadott keményítő és cukor, hogy ha olyat akarnánk választani, amiben nincs, a bolt legnagyobb részét el is felejthetnénk.

A light majonéz őrület is pont ilyen.

Alacsonyabb a zsírtartalma, de nagyjából 2x annyi a cukor és szénhidrát tartalma, mint a normál változatnak. Ezzel semmit nem segítünk a diétán, sőt még ártunk is vele.

Mi a ti helyetekben mindenképpen inkább a házi készítésű szószokra tennénk le a voksunkat. élj egészségesen és természetesen, és TUDD, hogy mit is pakolsz az ételeidbe. 🙂

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!