CímlapsztorikÉrdekes világ

Mária lehetett a következő messiás és Jézus 13. tanítványa? A Vatikán tűzzel-vassal üldözhette

A Vatikán tűzzel-vassal próbálta üldözni és elpusztítani Jézus állítólagos leszármazottait, Mária ugyanis terhes volt a keresztre feszítéskor – állítja egy új elmélet.

Mária mint Jézus felesége? Eltitkolt kapcsolat, melyet kivágtak a Bibliából?

Mária Magdolna, Jézus egyik legkorábbi követője kétezer év óta a Biblia egyik legtitokzatosabb alakja. A Szentírás szerint az asszony együtt vándorolt a Megváltóval, és tanúja volt a keresztre feszítésének, majd feltámadásának is. Történetét egyházi vezetők, kutatók, regényírók és filmesek is feldolgozták már, ám a bizalmas tanítványról mindenki más képet ad.

Egyesek szerint ő volt a „szajha”, de ma már egyre biztosabb, hogy csak az egyház akarta ily módon bemocskoln őt, nem véletlenül.

Hirdetés

Máriától ugyanis krisztus halála után tartottak, mivel egyesek úgy véélták, hogy Jézus tizenharmadik, legkülönlegesebb tanítváyna lehetett, akinek feladata között ott volt az, hogy tovább terjessze a jézusi tanokat.

Az Újszövetség mind a négy kanonikus evangéliuma (Máté, Márk, Lukács és János) megemlíti Mária Magdolna személyét, aki jelen volt Jézus keresztre feszítésekor, valamint a temetése utáni napon azok között volt, akik először mentek a sírhoz. Ám Lukács az egyetlen, aki részletesebben is szól a nő Jézus életében betöltött szerepéről.

AZ EVANGÉLIUM SZERINT, MIUTÁN JÉZUS MEGSZABADÍTOTTA HÉT DÉMON FOGSÁGÁTÓL, MÁRIA MAGDOLNA CSATLAKOZOTT TIZENKÉT APOSTOLÁHOZ ÉS AZOKHOZ A NŐKHÖZ, AKIK KÖVETTÉK, HOGY „ISTEN KIRÁLYSÁGÁNAK JÓ HÍRÉT TERJESSZÉK”.

Ennél bővebben nem sokat tudni róla, a Bibliából ugyanis számtalan olyan iratot vágtak, ollóztak ki, mely árnyalja Jézus és Mária kapcsolatát.

Mária mint Krisztus tanításának továbbvivője?

Jézus és Mária között ugyanis szerelem lehetett és egyes apokrif evangéliumok szerint Jézus társának tekintették még a tanítványok is Máriát.

Sőt, féltékenyek is voltak arra, hogy Jézus kivételezik Máriával.

Léteznek elméletek arra vonatkozóan, hogy Mária viszonyt folytathatott Jézussal és terhes is volt a keresztre feszítéskor.

Robert Cargill szakértő szerint az sem véletlen, hogy Mária fedezte fel az ürees sírt Jézus feltámadásakor.

Ő ugyanis biztos abban, hogy ez a momentum igen nagy jelentőségű, hiszen így egyedül Mária Magdolna fedezhette fel Jézus feltámadásának tényét, majd ezután előtte jelent meg, hogy megkérje, fedje fel tanítványai előtt a visszatérését (János 20: 1-13).

Hirdetés

Máriáról egy merőben új és furcsa elmélet azt állítja, hogy Jézus arra szánta, hogy ő vegye át a helyét az isteni tanítás terjesztésében.

A kereszténység vezéralakjává kellett volna válnia Máriának és leszármazottainak, azonban ezt az egyház, a Vatikán megakadályozta.

A Vatikán üldözte Jézus leszármazottait?

De mi okok lett volna rá? – tehetnénk fel a kérdés.

A Vatikánban és a katolikus egyházban meglehetősen erős tabuinak számított az, hogy nők hatalmi pozícióba kerüljenek, ennek jeleit a mai 2000 évvel későbbi egyházon is láthatjuk nyomokban.

Akkoriban pedig ez fokozottan így volt.

Az egyház ugyanis retteghetett attól, hogy hitele Jézus egyenes ágú „trónörököse”, előáll és az egyház élére áll.

A Vatikánnak nem lehetett női pápája, és attól is tartottak, hogy Jézus valódi leszármazottai leránthatják a leplet a több ezeréves hazugságról, mely a Bibliát érinti.

A Bibliába ugyanis nem a teljes igazság került bele, hanem a keresztény egyháznak, a klérusnak kedves narratíva a Messiás megváltó történetéről…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.