CímlapsztorikMisztikum

Ha a tudósok kaput nyitnak a téridőn, idegen invázió veheti kezdetét a Föld ellen?

Velőtrázó elméleti lehetőség merült fel. Bármennyire is szürreálisan hangzik, ha megadjuk ennek a legkisebb esélyét, az emberiség és a Föld “odavész”?

Lehetséges, hogy az emberiség már most is a tűzzel és a végzetével játszik?

Egy ideje olyan kísérletek folyhatnak, amik a civilizációnk megsemmisülését is elhozhatják.

Hirdetés

Az emberiség egyik nagy álma az, hogy téridő kaput nyisson laboratóriumi körülmények között.

Erre az egyik legalkalmasabb a CERN, a nagy hadronütköztető és más hasonló létesítmények, ahol képesek lehetnek a nem is túl távoli jövőben antianyagot létrehozni, az isteni részecskékkel kísérletezni.

Ennek pedig egyes félelmek szerint beláthatatlan következményei lehetnek.

Elméletben ugyanis féregjáratokat lehetne nyitni, ezek a féregjáratok pedig óriási áttörést jelenthetnének a tudomány számára.

A féregjáratokkal kapcsolatban egyes elképzelések kimondják, hogy az egyik oldalon behatolva a kozmosz egy teljesen másik pontján lyukadhatunk ki.

Ha pedig ez így van, akkor semmi garancia nincs arra, hogy odaát a másik oldalon nem egy ellenséges szándékú civilizáció vár majd ránk.

Vagy akár ez a földönkívüli civilizáció halad át az emberiség által megnyitott féregjáraton keresztül.

Kicsit úgy, mint a Bosszúállók című film első részében, amikor is portálokat nyitva jutott át az űrhaderő a Földre.

Erre ugyan kicsi az esély, már-már inkább sci-fibe illő, de a tudósok arra szeretnének ezzel rávilágítani, hogy csak Isten tudja, mi várhat minket odaát, ha sikerül valaha egy féregjáratot nyitni.

Hirdetés

Eleve a féregárat is előidézhet egy olyan világkatasztrófát, hogy mindent hirtelen magába ránt, bár ez is inkább elméleti probléma, jelenség, amiről még mindig csak találgatnak.

Az emberiség a részecskegyorsítókban egyértelműen olyan határterületre tévedtek tehát, amivel a jövőben nem árt majd nagyon vigyázni, ha azt akarjuk, hogy az emberiség fennmaradjon.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!