Érdekes világMúltidéző

Még mindig sok a kérdőjel a Kennedy-merénylet körül: hamis zászlós hadművelet? Kiknek állt valójában útjában?

A hivatalos álláspont sokak szerint ezer helyen megcáfolható. Kennedy halála eltervezett volt, és egy bizonyos belső kör követhette el – állítják.

A Titkokszigete.hu korábban már írt arról, hogy Kennedy halála körül milyen összeesküvés elméletek keringenek.

Némelyik ráadásul egyáltalán nem alaptalan, mint ahogyan azt sokan hiszik…

Hirdetés

A hivatalos álláspont sokak szerint ezer sebből vérzik.

Ez pedig utat engedett az elmúlt években rengeteg különféle összeesküvés elméletnek.

Magányos merénylő: vagy mégsem?

Lee Harvey Oswaldot, aki egy intézkedő rendőrjárőrt is meggyilkolt, még a gyilkosság napján elfogták és letartóztatták.

A tárgyalására már nem kerülhetett sor, ugyanis a kommunista és Castro-szimpatizáns Oswaldot, aki korában majdnem három évet élt a Szovjetunióban, két nappal a merénylet után lelőtte egy éjszakai lokál tulajdonosa, bizonyos Jack Ruby.

Oswaldot a dallasi főkapitányságról szállították volna a megyei börtönbe, ekkor lépett akcióba Ruby, aki közvetlen közelről hasba lőtte Kennedy gyilkosát. Ruby később úgy magyarázta tettét, hogy az elnök iránt érzett szimpátia miatt gyilkolt.

Vajon véletlen lenne? Aligha…

A háttérhatalom útjában

Sokak szerint a háttér hatalomnak volt útban, a fenti linkünkön említett dolgok miatt.

De más elméletek szerint tudhatott arról, hogy mi is történt valójában a Holdra szálláskor, vagy a Pentagon titkos, idgeenekről szóló aktáiba nyert betekintést.

És mivel ezekről mind be akart számolni a nyilvánosságnak, nem volt választás: félre kellett állítani, el kellett hallgattatni, mielőtt komolyan “beszélni kezdene”.

Hirdetés

300 szupergazdag családról ránthatta volna le a leplet a rendelet mögött álló Kennedy, vagy az idegen létezését és nyomait bizonyíthatta volna itt a Földön.

Bármelyik olyan dolog, amiért egyesek ölni képesek…

Rengetegen akarták koporsóban látni őt

A Warren-bizottság 888 oldalas jelentése nem adott megnyugtató választ a merénylet kapcsán felmerülő miértekre, és nem sikerült meggyőznie a kétkedőket, akik szerint Kennedy elnöki tevékenysége konfliktusok sorozatával telt, így bőven akadtak olyanok, akik szerették volna koporsóban látni őt.

Az elnök elleni merénylet megszervezésével a CIA-t és a kubai emigránsokat is kapcsolatba hozták, mondván, hogy a Castro megbuktatása céljából elindított Disznó-öbölbeli fiaskó miatt Kennedy szálka volt, mind a hírszerzés, mind a Castro-ellenes kubaiak szemében.

Az összeesküvés-elméleteket gyártók szerint a feltételezett tettesek között szerepelnek a fegyvergyártók is, akik ellenezték Kennedy azon törekvését, hogy az USA lehetőleg minél előbb kihátráljon az egyre mélyülő vietnámi konfliktusból.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!