Tudomány

Megdöbbentő kijelentést tett a Harvard Egyetem tudósa az emberiség jövőjével kapcsolatban

Az emberiség jóval előbb elpusztíthatja magát: mindannyiunk sorsa már most meg van pecsételve?

Mi fog történni az emberiséggel a nem túl távoli jövőben? Meddig “húzhatja” még a civilizációnk?

A kérdés egyre többeket foglalkoztat még a tudósok közül is, nem véletlenül. Az elmúlt években ugyanis egyre több riasztó jelentés látott napvilágot, melyek azt taglalják, hogy nagyon nagy a baj.

Hirdetés

Például egy 2019-es jelentés azt állítja, hogy 2020-ban már az év első felében elfogyhat a Föld összes erőforrása, erről itt írtunk részletesen.

A vészjósló jelentések ellenére mindenki a Föld pusztulásával egy időszakra teszi az emberi civilizáció végét.

Azonban a Harvard Egyetem egyik tudósa azt állítja, hogy ennél jóval hamarabb be fog ez következni, jóslata pedig nagyon ijesztő.

Ráadásul az érveit komoly számításokkal és bizonyítékokkal támasztotta alá.

Abraham ‘Avi’ Loeb azon a véleményen van, hogy az emberek jóval azelőtt kihalnak, hogy a Nap elpusztítana bennünket, vagy akár még mielőtt létre tudnánk hozni egy űrhajót, amely elég nagy ahhoz, hogy emberek millióit szállítsa a fedélzetén az űrben.

Szerinte ugyanis a Föld újra képes lenne regenerálódni, ha az ember eltűnik majd róla.

Az ember pedig önmagát hamarabb fogja kiirtani, mint a bolygó élővilágát.

Kétségtelen, hogy a jövőben súlyos károkat fog még szenvedni a természet, de ha valamit megtanulhattunk a földtörténeti evolúcióból és a fajok fejlődéséből, az pont az, hogy fajok jönnek, civilizációk mennek, de az élet mindig talpra tudott állni bármiből.

Még a 65 millió évvel ezelőtt megtörtént aszteroida becsapódásból is, mely a dinoszauruszok uralkodásának végét jelentette.

Hirdetés

“Hajlamos vagyok abban hinni, hogy civilizációnk az önmagán ejtett sebek eredményeként jóval azelőtt eltűnik, hogy a Nap veszélyt jelentene.”

-jelentette ki.

A Föld és az emberiség életét és sorsát csak az menthetné meg, ha elhagyjuk a bolygót, és olyan technológiákat fejlesztünk ki, amivel más égitesteken is meghódíthatunk, esetleg terraformálhatunk.

Loeb szerint jóval azelőtt, hogy ezen találmányok létrejönnek, mi emberek megsemmisítjük magunkat…

Akárhogy is, a Föld lakossága exponenciálisan növekszik, 2050-re már 10 milliárdan is lehetünk a bolygón.

Az élelmiszerellátó rendszer nem fogja elbírni ezt a rengeteg éhes szájat, az emberi faj pedig olyan mertékben el fogja használni maga alatt a bolygót, hogy az már tarthatatlan lesz.

El fog pusztulni a civilizációnk, ahogyan a múltban is több ízben meghanyatlott már.

Ez a hanyatlás azonban bolygó szerte fog megtörténni, és súlyos ára lesz az egésznek. Egyes tudósok ezt az egészet a dinók kihalásához hasonlítja: a fajok eltűnése és az emberi populáció pusztulása legalább olyan mértékű lesz, és kérdéses, hogy talpra fogunk-e tudni állni belőle.

A Föld pedig ezek után egészen biztosan újratermeli önmagából az életet, az új élővilágot, mint azt tette már oly sokszor…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!