Címlapsztorik

Megindult a harmadik világháború Európában: Terror Bécsben, az ISIS pörölye csapott le a Nyugatra

Megszólalt Trump és Szijjártó is. Globális harcra szólították fel a világot.

Hivatalos rendőrségi közlések szerint négy polgári személy meghalt, többen pedig megsebesültek, amikor merénylők hétfő este tüzet nyitottak Bécs első kerületében, a Seitenstettengassén fekvő központi zsinagógánál.

Hat helyszínen hajtottak végre támadást, egy támadót rendőrök lőttek le. Öt merénylőt őrizetbe vettek, több másikat pedig még keresnek.

Hirdetés

A bevetés még mindig tart, a rendőrség különleges egységei folytatják a hajtóvadászatot a merénylők után. Éjjel egyre egyetlen terrorista maradt szökésben.

A Facebook aktiválta a kríziskezelés néven ismert, eredetileg természeti katasztrófákra kifejlesztett funkcióját is, amelyen keresztül mindenki tudathatja a szeretteivel, hogy jól van, és ők is meggyőződhetnek erről.

A merényletről szóló első bécsi rendőrségi tweet alá valaki fenyegető kommentben azt írta, Allahra esküszik, hogy ez csak a kezdet volt.

Ez tulajdonképpen egy nyílt hadüzenet: megkezdődhet korunk angy vallásháborúja, és Európa lesz ennek a helyszíne.

Legalábbis a helyzet most így áll…

Sebastian Kurz osztrák szövetségi kancellár a Twitteren azt írta: „Jelenleg nehéz órákat élünk. Köszönöm mindazoknak, akik ebben a helyzetben az életüket kockáztatják mindannyiunk biztonságáért.

A rendőrség határozottan fellép ennek a szörnyű terrortámadásnak az elkövetői ellen.”

eközben Turmp és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is megszólalt.

“Ezeknek az ártatlanok elleni gonosz támadásoknak véget kell vetni, az Egyesült Államok Ausztria, Franciaország é egész Európa mellett áll a radikális iszlamista terroristákkal szemben”

Hirdetés

– jelentette ki Trump.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a videóüzenetében arról beszélt, itt az ideje ébresztőt fújni Európának, az ezt kísérő Facebook-posztjában pedig azt írta, hogy osztrák barátaink mellett állunk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.