Egészségünk

Minden, amit tudni akartál a szúnyogokról: kiderült, mit kedvelnek, hogyan űzhetjük el őket !

Tudtad, hogy mikor van a “szúnyogtámadási csúcs”, és mikor kell nagyon vigyázni? És hogy kik a szúnyogok “célcsoportja”, avagy kiket csípnek igazán?

És mik azok a természetes szerek, melyek azonnal elűzik őket, és mi az, ami kifejezetten vonzza őket? Szúnyog-invázió kisokos!

Nyár van, brutális szúnyoginvázió vette kezdetét, és bár elkezdték irtani őket, mégis sok helyen nem lehet tőlük mozdulni sem.

Hirdetés

Az embert alig néhány perc alatt képesek ezek a bosszantó kis vészívók össze-vissza csípni.

Mit lehet ellenük tenni, mik a bevált praktikák, és mikor kell a leginkább vigyáznunk velük? Jöjjön egy szúnyoginvázió-kisokos!

A szakértők rengeteg kutatást végeztek az elmúlt években, és kiderítették kinek a vérét, testszagát szeretik a szúnyogok, vagy, hogy számít-e az izzadság, és a testhőmérséklet.

Szúnyogtámadási csúcs

Többek között az is kiderült, hogy este 9 körül van a “szúnyogtámadási csúcs”, ekkor a legaktívabbak a vérszívók.

A “nullás” vércsoportot jobban kedvelik a szúnyogok. A különféle krémek, és spray-k mellett a diófa levél is hatásos lehet a rovarok ellen.

Ők a szúnyogok “célcsoportja”, avagy kiket csípnek igazán

A szúnyogok célpontjukat sok esetben a kilégzéskor távozó szén-dioxid alapján választják ki.

Érzékeny tapogatószervükkel akár 50 méterről érzékelik áldozatukat, ezért aki több szén-dioxidot lélegzik ki, azt előszeretettel támadják meg: a várandós kismamákra és az erőteljesebb testalkatú felnőttekre kattannak rá leginkább.

Tehát lényegében leegyszerűsítve a “nagyobb darab” emberekre csapnak le előszeretettel!

Ezt szeretik a szúnyogok, vagyis kerülendő!

Egy 2011-es kutatás arra az eredményre jutott, hogy néhány baktériumfaj a bőrön nagy mennyiségben előfordulva különösen csábító a szúnyogok számára.

Hirdetés

Mivel a szúnyogok a szemüket is használják az ember helyzetének meghatározásakor, ezért feltűnő, például kék vagy piros színű ruhákkal felhívjuk magunkra a figyelmüket a kutatások szerint.

Ugyanígy hat rájuk a sör is: már egyetlen pohár elfogyasztása elég ahhoz, hogy – legalábbis a szúnyogok számára – ellenállhatatlanná váljunk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!