CímlapsztorikMisztikum

Napvilágra kerülhet Jézus gyermekeinek kiléte: döbbenetes dolgokat állít az 1500 éves evangélium

Megvannak Jézus leszármazottai? Egy 1500 éves elveszett evangélium lehet a kulcs…

1500 éves elveszett evangélium fedheti fel a titkot

Egy a British Library-ben talált, több mint 1500 éves, szír nyelven írt kézirat, az úgynevezett elveszett evangélium, amelynek fordításán hónapok óta dolgoznak a kutatók.

Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, aki gyermekekkel örvendeztette meg a Megváltót.

Hirdetés

Legalábbis ez olvasható egy 1500 éves kéziratban, amely a londoni British Library-ban került elő.

Erről a The Sunday Times brit napilap nyomán a The Independent internetes kiadása is beszámolt.

Barrie Wilson professzor és Simcha Jacobovic izraeli-kanadai író, rendező hónapok óta dolgoznak az “elveszett evangéliumnak” nevezett kézirat fordításán.

Szűz Mária Jézus korábbi felesége volt?

A 6. századi, szír nyelven íródott, 29 fejezetből álló szöveg többek között azt állítja, hogy Mária Magdolna két gyermeket szült Jézusnak, akinek Szűz Mária nem az anyja, hanem egy korábbi felesége volt, valamint hogy Krisztust – illetve családtagjait – keresztre feszítése előtt, 20 éves korában el akarták tenni láb alól

-számolt be róla a mult-kor.hu is.

A kézirat korábban sem volt ismeretlen, 1847-ben vásárolta meg a British Museum, majd húsz évvel ezelőtt vitték a British Library-be.

A felfedezésről megjelenő könyv kiadója, a Pegasus tájékoztatása szerint az eredeti kézirat az i.sz. 1. században íródott görög nyelven, amit egy szerzetes fordított le szírre.

Többször felmerült már, hogy Jézusnak családja volt

A mostani nem az első alkalom, amikor felmerül, hogy Jézusnak esetleg lehetett családja:

Nikosz Kazantzakisz 1953-as könyvében, a Krisztus utolsó megkísértésében szintén ír erről, ahogy Dan Brown nagy port kavart műve, A da Vinci-kód is foglalkozott a kérdéssel.

Hirdetés

Mint ismert, a regény alapján készülő, Tom Hanks főszereplésével előadott Da Vinci-kód című film is azt vázolta fel, hogy Jézus keresztre feszítésekor terhes volt Mária, később pedig egy Sára nevű lánynak adott életet valahol Franciaországba menekülve.

Az irat arról számol be, hogy Jézusnak valójában két fiú gyermeke született.

Sárát talán azért nem említik, mert az egyház soha nem akarta volna, hogy egy nő vegye át az irányítást, mint Krisztus egyenes ágú leszármazottja.

Egyes elméletek szerint ekkor fordult az egyház teljesen Jézus leszármazottai ellen, mivel ők képviselték valójában az igaz és tiszta Jézusi tanítást, a szívbe írt törvényekkel, szemben a klérus által előírt “kőbe írt” törvényekkel.

Éppen ezért is rejtély mind a mai napig az, hogy kik is voltak, és napjainkban kik is lehetnek Jézus egyenes ágú leszármazottai.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!