CímlapsztorikÉrdekes világ

NASA: 2025-ben jöhet a világvége és a Nap okozza majd

Hatalmas erejű napkitörésekre kell felkészülnie az emberiségnek.

Az elit már menti a bőrét a földfelszín alá és a Hold sötét oldalára? 2025-ben egy elemi erejű kitörés mindent letörölhet a bolygónkról?

Közeleg a napaktivitás csúcspontja

A Nap az elmúlt hónapokban több kitörést is produkált, aktivitásának csúcspontja 2025-re várható.

Hirdetés

Az erőteljes aktivitású szakaszokban a Napból érkező heves részecske- és sugárzáskitörések a Földön is észlelhetők lesznek.

Már most is nagyon komoly kitörések jönnek, nemrég néhány hete egy olyan erejű is volt, mely nem sok híján leállíthatta volna a globális internetet is.

És a helyzet csak fokozódik a NASA mérései, előrejelzései szerint.

Május 10-én brutális erősségű napkitörést produkált a Föld irányába az AR3006 jelű napfolt – írta az Időkép.

X1,5-ös erősségű napkitörés történt kedden bolygónk irányába. Ez már olyan erősnek számít, hogy hatással lehet a rádiókommunikációra, az elektromos hálózatokra, a navigációs jelekre, és kockázatot jelenthet az űrhajókra és az űrhajósokra.

Az X-osztály a legnagyobb erősségű napkitöréseket jelöli.

A Napot és a felszínén zajló jelenségeket folyamatosan monitorozó Solar Dynamics Observatory képet is készített a jelenségről.

Globális katasztrófa jöhet 2025-ben?

Egy nagyon nagy erejű napkitörés bekövetkezte olyan hatásokkal járhat, ami komolyan veszélybe sodorhatja a földi életet.

Már csak azért is, mert még optimista becslések szerint is leállíthatja, megrongálhatja a Földbolygó teljes elektronikus infrastruktúráját.

Hirdetés

Ez pedig visszaküldené a civilizációnkat a kőkorszakba.

A híres Carrington-esemény például kiégette a távvezeték hálózatokat, ma egy ugyanilyen esemény beláthatatlan károkat okozna, megszűnne a kommunikációs lehetőség az országok között, leállnának a műholdak..stb.

Jöhet ugyanakkor egy annyira erős napkitörés is, mely a Föld felszínén lévő életet is elsöpörhetné.

Az elit már „menti a bőrét”?

Korábban elterjedtek ezzel kapcsolatba olyan összeesküvés elméletek, szóbeszédek is, miszerint az elit már tud róla, hogy 2025-ben egy megsemmisítő erejű napkitörés nullázhatja le a civilizációt.

Éppen ezért gőzerővel megindult a földalatti bunkerek felújítása, építése.

A világvége bunkereket építő vállalatok is hihetetlen kereslet növekedésről számoltak be, és azt állítják, hogy a világ leggazdagabbja elkezdtek „félni”, tartani valamitől, és elővigyázatosságból tömegével építtetnek magunka földalatti óvóhelyeket.

Emellett arról is lehet hallani, hogy az USA kormánya elkezdte felújítani, korszerűsíteni a több ezer ember befogadására képes földalatti atombunkereit.

Túlzott elővigyázatosság, vagy tudnak valamiről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.