CímlapsztorikÉrdekes világ

NASA: egy gigantikus, két Big Ben nagyságú aszteroida tart a Föld felé

Van miért aggódnunk… Ma érkezik, már 24 óránk sincs hátra.

Aggasztóan közel halad el a Föld mellett, mások szerint az sincs kizárva, hogy súrolni fog minket vagy belép a Föld légkörébe.

A NASA szerint hétfőn elsuhan a Föld mellett egy hatalmas aszteroida, ami ugyan nem okoz világvégét, de azért így is aggasztóan közel kerül a bolygónkhoz.

Hirdetés

Sokak szerint az emberiség vesztét egy aszteroida becsapódása fogja okozni, mint annak idején a dinoszauruszok esetében is.

Nem véletlen, hogy szinte évente kijön egy olyan katasztrófafilm, ami pontosan erről szól – idén például Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence főszereplésével érkezik Netflixre a Ne nézz fel! című alkotás:

A NASA most megint megijesztette kicsit az embereket, ugyanis bejelentette, hogy:

Hétfőn 3,82 millió kilométernyire fog elhaladni mellettünk az 1994-ben felfedezett 1994 WR12 nevű, két Big Ben nagyságú aszteroida, ami a valaha tesztelt legpusztítóbb atombomba erejének másfélszeresével tudna becsapódni a Földbe, és elképesztő károkat okozna.

Noha elég messzinek tűnik ez a 3,82 millió kilométer, de ha úgy nézzük, hogy ez csupán a Föld és a Hold átlagos távolságának mindössze tízszerese, akkor máris jóval félelmetesebb belegondolni:

Valójában milyen közel kerül hozzánk ez a hatalmas égitest, amiről egészen 2016-ig úgy gondolták, hogy akár képes lenne bejutni a bolygónk légkörébe is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.