CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

NASA: rá fogunk találni a földönkívüliekre, ideje felkészülnie az emberiségnek

A NASA komoly bejelentései földcsuszamlás szerű felfedezéseket sejtetnek.

Egyetlen lépésre lehetünk a földönkívüliekkel való első kapcsolatfelvételtől?

A NASA már földönkívüli detektáló eszközön dolgozik?

A NASA nemrég olyan bejeentést tett, mely alpajaiban fogja meghatározni ahz életünket és hamarosan “elhozhatja” az idegeneket a Földre.

Hirdetés

A Habitable Worlds Observatory nagyjából ugyanakkora tükörrel fog rendelkezni, mint a James Webb űrtávcső.

Viszont elsősorban a látható tartományban fogja érzékelni a fényt, így alkalmas lehet arra, hogy az élet nyomait keressék vele a földszerű exobolygókon.

Az új teleszkóp a tervek szerint 2040 környékén készülhet el, legalábbis ha a politikusok is úgy akarják.

Mindezek mellett sokak szerint a NASA már a James Webb űrtávcsővel is olyan felfedezést tehet meg hamarosan, mely miatt újra kell írnia földönkívüli életről szóló tankönyveket.

A NASA már tudhat valamit? Rájöttek, hol keressék a földönkívülieket?

Többen felvetették azt, hogy a NASA minden bizonnyal nem csak a vakvilágba beszél és ígérget, hanem a háttérben sokkal több konkrétummal vannak tisztában.

Egyes szóbeszédek és sejtetések egészen odáig mennek, hogy merészen azt állítják, hogy a NASA tisztáéban lehet azzal, hogy mely exobolygókon lehet földönkívüli élet és ezek aktív vizsgálata már zajlik a James Webb űrtávcső által.

Amennyiben pedig elég bizonyíték gyűlik össze, akkor a Habitable Worlds Observatory lesz az az ékkő, mellyel minden hitelt érdemlően meg fogják erősíteni a földönkívüliek jelenlétét az adott planétán.

Sokat mondó SETI és NASA nyilatkozatok

Nemrégiben a SETi vezetője több embernek elárulta a közvetlen környezetében, hogy magasa összegben fogadna velük, hogy 25 éven belül rátalálnak a földönkívüliekre.

A SETI vezető csillagásza, Seth Shostak tehát valamiért nagyon biztos benne, hogy hamarosan megtörténhet az a bizonyos eseménysor, amit sokan csak Nagy Felfedésként emlegetnek.

Hirdetés

Amikor majd a világ elé tárják mindazt, amit tudnak a földönkívüli életformák létéről a kozmoszban és esetlegesen a Földön, annak közelében.

Bill Nelson, a NASA vezetője is több ízben utalt rá, hogy nem hiszi, hogy egyedül lennénk a világegyetemben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.