Címlapsztorik

Nem akárki és nem akárhogy olvasott be Várkonyi Andreának Mészáros Lőrinc miatt

“Legalább legyen már benned annyi jóérzés, hogy a saját végtelen szerencsédet nem a dolgozó emberekhez méregeted.

“a király nem méltatja őket figyelemre, nem úgy mint téged, meg azt az egybites agyú csávódat, aki – veled együtt – azt akarja elhitetni a világgal, hogy a tehetsége juttatta oda, ahova, nem pedig az EU-s támogatások magánosításában játszott szerepe.”

Várkonyi Andrea a könyvében unott hivatalnokokkal kapcsolatos élményeiről mesélt, a rendező arra emlékeztette, hogy azok az emberek fáradtak és reményvesztettek.

Hirdetés

Ahogy hétfőn már említettük, megjelent Várkonyi Andrea És ezt lehet? Jogod van jól lenni című könyve.

A 444 hosszabb cikkben szemezgetett a legérdekesebb mondatokból, abból az egyiken alaposan felhúzta magát Schilling Árpád rendező.

A “Függetlenség” című fejezet alábbi mondatairól van szó:

„Néhány éve bementünk egy közintézménybe, és amikor kijöttünk, Nóri azt kérdezte: anya, miért ilyen szörnyen unott arccal ül itt mindenki?

Mondom: édes kicsim, azért, mert egész életükben nem csinálnak mást, mint iratokat tologatnak ugyanazzal a három emberrel összezárva egy ronda hivatalban, nagyon kevés pénzért.

Mondom: de jó, hogy észrevetted! Látod, nem azért papolom, hogy tanuljál, mert mindenáron nevelni akarlak, hanem azért, hogy felnőve majd dönthess úgy, hogy te nem egy hivatalban akarsz ülni.”

Schilling egy Facebook-bejegyzésben idézte a mondatot, majd úgy kommentálta a nemrég Mészáros Lőrinccel megházasodó Várkonyi mondatait:

“Nem, nem unott arccal ülnek ott az emberek, hanem fáradtan és reményvesztetten, mert ők is tanultak és hajtottak, de ezt a kutya sem honorálta nekik” – kezdi, majd azzal folytatja, hogy azok az emberek a közintézményben dolgoznak és szenvednek, mert “a király nem méltatja őket figyelemre, nem úgy mint téged, meg azt az egybites agyú csávódat, aki – veled együtt – azt akarja elhitetni a világgal, hogy a tehetsége juttatta oda, ahova, nem pedig az EU-s támogatások magánosításában játszott szerepe.

Majd így folytatja:

Hirdetés

“legalább legyen már benned annyi jóérzés, hogy a saját végtelen szerencsédet nem a dolgozó emberekhez méregeted.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.