CímlapsztorikÉrdekes világ

„Nem megyünk suliba április 19-től!” – sztrájkot hirdetnek diákok, ha a kormány nem halasztja el az iskolanyitást

A szervezők érthetetlennek tartják azt is, hogy a boltokban frissen bevezetett, négyzetméter-alapú korlátozás az iskolákra miért nem érvényes.

Diáksztrájkot hirdet az ADOM (Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom), amennyiben a kormány nem halasztja el az április 19-re meghirdetett iskolanyitást.

Az eseményre már több ezren jelezték érdeklődésüket.

Hirdetés

Mint a Facebook-eseményben írják, „több mint egy évnyi bezártság után mindannyian szeretnénk már visszatérni a mindennapokba, szeretnénk a barátainkkal, osztálytársainkkal találkozni, újra látni és megölelni egymást. Azonban nem szabad elhamarkodott lépést tennünk, mert most minden percen életek múlhatnak”.

Azt követelik a kormánytól, hogy

Ne vezessenek be kötelező jelenléti oktatást április 19-étől.

A középiskolákban továbbra is maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul. Bár mindannyian ismerjük a digitális oktatás hátrányait, most szüleink és tanáraink élete az első.

A szülőknek ne legyen kötelező általános iskolás gyermeküket iskolába küldeni. Akik nem tudják megoldani az otthon maradást, őket ültessék szellősebben, ezzel is védve családjuk és tanáraik egészségét.

A védettséget nem élvező tanárok választhassanak online tanítási formát, ne kötelezhessék őket egészségük veszélyeztetésére.

A kormány nyújtson további segítséget a tanárok számára az online oktatáshoz.

Az ADOM szerint az érettségizők számára nem jelentene érdemi segítséget, ha a vizsga előtti két hétben még visszamennének az iskolába, sokan tartanak attól, hogy pont ebben a két hétben fertőződnek meg, és nem tudják majd megírni az írásbelit.

Ráadásul az érettségire készülő diákok tanulási rutinját is felborítaná ez az intézkedés, a kollégisták felesleges időt töltenének el utazással, amely járványügyi szempontból is veszélyes, és elvenné az időt a tanulástól. Érthetetlennek tartják azt is, hogy a boltokban frissen bevezetett, négyzetméter-alapú korlátozás az iskolákra miért nem érvényes.

Hirdetés

Ezért amennyiben a kormány mégis bevezeti a kötelező jelenléti oktatást április 19-től, arra kérik a középiskolásokat, hogy ne menjenek iskolába, tanáraikat pedig arra, hogy online formában folytassák a tanítást.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.