CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Nem várt mellékhatás az oltásoknál: MINDEN NŐT ÉRINT!

‼️Fontos, hogy tudjatok róla. két barátnő figyelt fel először rá, azóta tucatjával jönnek a beszámolók!

Már a gyártók is megszólaltak!‼️

A tünetekre két barátnő figyelt fel először az Egyesült Államokban, akik viszonylag korán kapták meg a koronavírus elleni védőoltásukat.

Hirdetés

Mindketten úgy döntöttek, feljegyzik, milyen tüneteket tapasztalnak az oltás beadatása után, azonban olyan mellékhatás lépett fel, amely nem szerepelt az ismert panaszok listáján.

Aztán ez a mellékhatás egyre több nőnél jelentkezett.

Az ügy és az észlelések odáig jutottak, hogy a gyártó is kénytelen volt feljegyezni hivatalosan is a mellékhatások listájára.

Nem sokkal az oltás után mindkét nőnek megjött a menstruációja, a vártnál korábban.

„Ez nem egy olyan tünet volt, ami rajta van a közismert mellékhatások listáján. Arra számítottam, hogy fájni fog a karom, esetleg lázam vagy fejfájásom lesz, ez azonban egy nem várt szimptóma volt.”

– nyilatkozta az egyik érintett.

Rengeteg visszajelzés érkezett olyanoktól, akik hasonló furcsaságot vettek észre. A kommentelők közül többen is kiemelték, hogy a megszokottnál erősebb volt a vérzésük az oltás beadatása után.

Egyelőre nincs sok kutatás arról, hogy az oltás hogyan befolyásolja a menstruációt, a vakcinák azonban megterhelik az immunrendszert, erre a terhelésre pedig a menstruációs ciklus is reagálhat.

„Ha kiderül, hogy összefüggés van az oltások és a nők menstruációs ciklusának időzítése között, az nem azt jelenti, hogy baj van az oltásokkal, vagy veszélyesek lennének. Nagy valószínűséggel ez egy átmeneti mellékhatás lenne, és semmilyen hatást nem gyakorolna a termékenységre”

Hirdetés

-hangsúlyozzák.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.