Misztikum

Nicola Corradi atya süketnéma árvákat molesztált az egyházi intézményben: 40 év börtönt kapott

A Mendozai bíróság meghozta az ítéletet az egyik legnagyobb port kavart ügyben. Elég ránézni az atyára, és szinte sugárzik belőle valami sátáni

– állítják sokan.

Az Antonio Provolo Institute (Antonio Provolo Intézet) süketnéma,f őleg árva gyerekek elszállásolásával és gondozásávla foglalkozik megalapítása óta.

Hirdetés

Sokan a “pápai udvar” egyik kiemet projektjének tartják, ezért sajnálatos az es eseménysor, ami nemrég utólag derült ki.

Ugyanis igazi borzalmak zajlottak az intézmény falai belül hosszú éveken keresztül.

A papok és szerzetesek ugyanis hatalmukkal és a gyerekek kiszolgáltatott helyzetével visszaélve küönféle szolgáltatásokra, testi kapcsolatokra kényszerítették őket.

A süket, de sok esetben egyúttal néma gyerekek napi szintű molesztálása zajlott, mindezt úgy, hogy az ő “sikolyaikat” senki sem hallotta.

Az egyik kulcs szereplőt, Nicola Corradi atyát nemrég ítélte el az olasz bíróság összesen 40 évet szabtak ki rá.

Az intézet egyik kertésze, Armando Gómez ellen szintén elég bizonyítékot találtak a hatóságok arra, hogy 18 éves szabadságvesztésre ítéljék.

Corradi atya nem csak Veronában a szóba forgó intézettel kapcsolatban keveredett ilyen vádakba.

A Vatikán 2009 óta tartja nyilván Corradi atyát, amikor először megjelentek különféle pletykák és vádak arról, hogy molesztálja a bentlakó gyermekeket.

Azonban sokáig nem léptek az ügyben arra hivatkozva, hogy nem lehetett leellenőrizni ezeknek a történeteknek a hitelességét.

Hirdetés

A több mint 40 évre ítélt Corradi atya ábrázata is sejtet valami sötétet legbelül – vélik sokan azok köüzl akik látták a róla készült képeket a tárgyaláson.

Az atya és az Antonio Provolo Intézet esete kettős tragédia.

Tragédia az abuzált gyermekek oldaláról és tragédia az egyház oldaláról, hogy a sjaát belső rendszerükben ezt nem sikerült megakadályozni, és éveken át szabadon garázdálkodhattak ilyen beteg lelkű papok a gyermekek között.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!