CímlapsztorikEgészségünk

Nincs is csirkehús a bolti csirkében? Megdöbbentő és gusztustalan igazság, amit nem mondanak el!

Nem minden csirke, ami annak látszik.

Az élelmiszeripar ezt nem mondja el… talán nem is baj, mert sokan soha többé nem ennének csirkét!

Egy kanadai cég megbízásából készült DNS vizsgálat rántotta le a botrányos titokról a fátylat.

Hirdetés

Mi az, amit egyes gyorséttermekben valójában esznek az emberek?

Fontos persze azt tudni, hogy ez nem mindenhol így zajlik, és vannak helyek, szerencsére a többség ilyen, ahol a csirkehús tényleg csirke.

A vizsgálat arra próbált fényt deríteni, hogy a hús mekkora része van valóban csirkéből, és mennyi a kiegészítő, ilyen-olyan forrásból származó adalékanyag benne.

Az nyilvánvaló, hogy nem lehetett 100%-os értékeket várni a vizsgálattól, hiszen a fűszerezés, pácolás, és maga a nyersanyag elkészítése is csökkenti az állati eredetű hús arányát a késztermékben.

A roston sült csirke, és csirkemellcsík DNS-tesztje után az eredmény újra csak lehangoló volt:

Míg előbbiekben 53, utóbbiakban 43% volt csak a valóban csirkéből származó anyag, a maradék nagyrészt szójafehérje volt.

Világszerte komoly probléma a gyártók és hústermelők végzetes és undorító spórolása.

Az egésznek pedig mi, a fogyasztók “esszük meg” a “levét”…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!