Címlapsztorik

Olaj a tűzre: a hatóságok olyat tettek, amivel az USA egész lakosságát “háborúba hívhatják”!

Valódi polgárháború törhet ki az Egyesült Államok modernkori történetében…

Egyre feszültebb a helyzet az Egyesült Államokban, ahol már országszerte tüntetnek az emberek a múlt héten egy rendőri intézkedés során elhunyt George Floyd halála miatt.

A 46 éves afroamerikai férfi azután halt meg Minneapolisban, hogy egy rendőr percekig térdelt a nyakán, a többi egyenruhás pedig végignézte ezt.

Hirdetés

Azóta folyamatosak a zavargások és vele együtt a gyújtogatások és fosztogatások Minneapolisban és egész Amerika-szerte.

Seattle-ben is elszabadult szombat este a pokol a tüntetések miatt. Az emberek épületeket rongáltak meg,

Molotov-koktélokat dobáltak, kocsikat gyújtottak fel és üzleteket fosztottak ki.

Egy helyi T-Mobile bolt is a fosztogatás áldozatává vált: betörték az ajtót, az ablakokat spray-vel fújták le, és különböző dolgokat loptak el onnan.

A rendőröknek végül sikerült néhány fosztogatót elkapni, egyikük letartóztatása pedig kísértetiesen hasonlított arra, ahogy George Floyddal bántak az egyenruhások.

Matt Mills fotós-újságíró vette fel, ahogy a rendőrök több embert is elkapnak menekülés közben, majd a földre teperik és megbilincselik őket.

Volt köztük egy narancssárga pulóveres férfi, akit két rendőr fektetett hasra, majd az egyik rendőr az egyik lábával rátérdelt a férfi nyakára, hogy könnyebben meg tudja bilincselni.

A háttérben hallatszik, ahogy több szemtanú is azt ordítja, hogy “vegye le a térdét a nyakáról”, de az egyenruhás ezt figyelmen kívül hagyja.

Végül a társa rángatja le a férfi nyakáról a kollégája lábát.

Hirdetés

A jelenet azért is megrázó, mert George Floyd azután halt meg, hogy percekig a nyakán térdelt egy rendőr az elfogásakor, az emberek pedig éppen ez ellen tüntetnek egész Amerikában.

Bár ebben az esetben a földre tepert férfi láthatóan nem szenvedett, és nem esett baja, az intézkedést végignéző emberek hallhatóan felháborodtak, hogy pont így járnak el vele szemben a Floyddal történtek után.

Ezzel a hatóságok olyan olajat önthettek a tűzre, ami hamarosan még inkább fellángolhat.

És akár az egész USA-t felemésztheti…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.