Érdekes világ

Orbán az EU elitnek: “Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat…Nekünk Brüsszel nem főnökünk”

“Nekünk Brüsszel nem főnökünk….Egy független szuverén magyar nemzet vagyunk. Közös döntésekben veszünk részt. ” Szerinte az igazság nem Brüsszelben van, hanem Bécsben, Budapesten és Varsóban?

Nemrég egy hadüzenettel felérő – politikai színtéren vett értelemben – mondatot ejtett az Európai Unióról és Brüsszelről Orbán Viktor egy videójában, igen vehemens és szigorú hangnemben.

Kemény hangú videós Facebook-posztjában célzásokat tett Eva Kailire, az Európai parlament korrupció miatt letartóztatott alelnökére és a jelenleg Brüsszelben folyó vizsgálatokra.

Hirdetés

Kailiről itt írtunk részletesen, tinédzser kora óta a politikában van, szépségével mindenkit elbűvölt, egészen mostanáig.

Most már gyűlölet tárgya Európában, mert az EU legnagíobb korrupciós botrányát robbantotta ki azzal hogy lebukott.

“Mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de most már olyan szintet ért el a dolog, hogy a rendőröknek is intézkedniük kellett.

A korrupciós botrány megrengette az európai intézményeket, folyamatosak a házkutatások, eurómilliókat foglalnak le a rendőrök és mindenki azt találgatja, hogy mely brüsszeli politikusok lehetnek még érintettek,

Sokak szerint a szálak a legmagasabb szintekig is elvezethetnek.

A mai napon meghallgattuk az európai parlament elnökét.

Fölszólítottuk, kezdeményeztük, hogy a brüsszeli korrupciós botrány mély és átfogó kivizsgálása történjen meg. Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat itt, Brüsszelben.”

Orbán Viktor több ízben is kifejtette már igen erős kritikáját Brüsszel és az EU felé.

Korábban például azt mondta, hogy az EU nem Brüsszelben van, az Európai Unió Bécsben van, Budapesten, varsóban, Berlinben és Madridban.

Hirdetés

Ezzel utalva arra, hogy az EU egy hibás és alapvetően politikai és hatalmi zsákutcát jelentő működése az, ha centralizálni akarnak és mindent Brüsszelből akarnak megmondani.

És ha olyan pozíció jön létre, amivel mi nem értünk egyet, akkor jelezzük.

Nekünk Brüsszel nem főnökünk.

Egy független szuverén magyar nemzet vagyunk. Közös döntésekben veszünk részt.

Ha azok nem jók nekünk, azt elmondjuk. Ha nem jók és meg tudjuk akadályozni, akkor a közös döntés létre sem jön.

-mondta ki Orbán Viktor.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.