CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán: “Uniós pénzekkel zsarolnak minket”, a nyugat kirabolta hazánkat

Szerinte az EU átverte és kisemmizte Magyarországot, “az egész egyszerűen zsarolás”.

Orbán Viktor több ízben is hangoztatta már azt, hogy egészen pontosna mi is gondol ma az Európai Unió működéséről, és a jelnelegi rendszerben Magyarország elfoglalt szerepéről.

Nemrégiben nagy port kavart az, amikor kifejtette arról is álláspontját, hogy szerinte a nyugat lényegében kirabolta Magyarországot, erről itt írtunk bővebben.

Hirdetés

Most a napokban újra hangsúlyozta súlyos észrevételeit az EU-val szemben, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy az EU úgy próbálja meg zsarolni hazánkat a nekünk alanyi jogon járó pénzek visszatartásával, hogy arról mélyen hallgatnak, hogy több tőke áramlott ki az országunkból az EU-s csatlakozás óta, mint amit a tőkeerős multik “ide behoztak”.

Az EU-s támogatások ügyéről kiemelte, hogy az uniós intézményeket fegyverként használják a kormány politikai ellenfelei, „büntetnek minket, és nyilvánvalóan az uniós pénzzel zsarolnak, aminek nincs jogalapja, ez egész egyszerűen zsarolás”.

A MAGYAR KORMÁNY NEM VITATKOZNI AKAR, HANEM EGYÜTTMŰKÖDNI, EZÉRT NINCS BAJUK AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÁLTAL KÉRT 17 PONT VÉGREHAJTÁSÁVAL.

„Mindet teljesíteni fogjuk. De lefogadom, hogy közvetlenül ezután lesz egy 18., egy 19., és így tovább. Abból indulok ki, hogy ezután mindig újabb és újabb kérések érkeznek majd”

– mondta Orbán Viktor.

A lengyelek is mindent teljesítettek, de „újabb követelések kerültek az asztalra”

– fejtette ki a kormányfő, aki szerint a lengyel kormányváltás kikényszerítéséről van szó, és végső soron Magyarország esetén is ez lehet a cél.

ORBÁN VIKTOR ABBAN BÍZIK, HOGY AZ ÉV VÉGÉN FELSZABADÍTJÁK A NEKÜNK JÁRÓ PÉNZT,

hiszen „teljes mértékben eleget teszünk minden technikai követelménynek. Magyarországot pénzügyileg nem lehet sarokba szorítani”

Hirdetés

– zárta gondolatait a kormányfő.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.