CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán: válság van, be kell vonni az embereket, nagyon nehéz idők várnak Magyarországra

Két hónap után adott ismét rádióinterjút Orbán Viktor.

Ebben a várható és már bizonyosan bekövetkező válságról beszélt mely elérte Európát és eléri Magyarországot is, melynek látható jelei vannak.

Nemrég Parragh László azt nyilatkozta, hogy elkerülhetetlen lesz hogy az emberek egy része elveszítse a munkáját, azaz munkanélkülivé váljon.

Hirdetés

Orbán Viktor hónapokkal ezelőtt nyilatkozott már egy ehhez hasonlót, és azt mondta, hogy aki teheti próbálja meg megtartani a munkáját, mert nehéz időszak vár a gazdaságra hazánkban.

A mostani interjúban Orbán Viktor elmondta, voltak válságos pillanatok a 12 év kormányzás alatt, azt tanulta meg ebből, hogy jobb, ha ilyenkor bevonja az embereket a döntésekbe. J

Jogilag a legrugalmasabb forma szerinte a nemzeti konzultáció.

Nem az a kérdés, hogy a kormánynak van-e véleménye, hanem az, hogy van-e egyetértés az emberekkel.

Szerinte erre azért van szükség, mert válság van, ez most mindenki bőrére megy, ezért “illik” megkérdezni az embereket, bevonni őket a döntésekbe.

Orbán szerint nem kell atomtudósnak lenni ahhoz, hogy ha már csak lebegtetik a gázra a szankciókat, akkor megindulnak felfele az árak.

A spekulánsok pedig extraprofitmilliárdokat zsebelnek be a kormányfő szerint.

A saját szerepéről azt mondta, neki az a feladata, hogy legyen energia Magyarországon.

Ha holnaptól egy molekula sem jönne a gázvezetéken, akkor is 4-5 hónapig úgy működne a gazdaság, mint eddig.

Hirdetés

Úgy véli, ha a kivételeket nem harcolják ki, rosszabb helyzetben lennénk. Ugyanakkor a gáznak világpiaci ára van, ahhoz igazodni kell.

Az élelmiszerárak emelkedését is ide vezeti vissza, mert a műtrágyához például gáz kell és az aszály is nagyon rosszkor jött.

Összességében tehát az szűrhető le az interjújából és a kormánytagok mostani nyilatkozataiból, hogy nagyon nehéz idők jönnek Magyarország számára.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.