CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán Viktor és más kormánypárti tagok ellen készülő merényletet akadályoztak meg – videó

Egy radikális csoport kormánypárti politikusokat, állami vezetőket és bírókat likvidált volna – a TEK elfogta őket.

Emberölés előkészületének bűntette miatt folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség, az ügyben ma bűnügyi akciót is tartottak.

A hatóságok az akció során lecsaptak a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya elnevezésű csoport tagjaira.

Hirdetés

A csoport tagjai bírókra, állami vezetőkre, közéleti szereplőkre, valamint kormánypárti és ellenzéki politikusokra adtak ki „halálos ítéletet”

– írja az ügyészség honlapja.

A gyanú szerint a csoport tagjai egy Fejér megyei községben találkoztak még szeptember 11-én.

Az erről készült felvétel felkerült egy videómegosztó csatornára is. A csoport vezetői emberölések elkövetésére szólították fel a tagokat, azzal a jelszóval,

hogy ha ölnek, öljenek szépen.

A radikális nézeteket valló csoport vezetője a tagokkal azt közölte: „hadiállapot van”, így az igazságszolgáltatás tagjaira, kiváltképp a devizahiteles perekben eljáró bírákra és azok családjára

az ítéletem halál.

Ezután egy másik vezető szólalt fel a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevében, és halálos ítéleteket hirdetett általa név szerint megjelölt állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, valamint közéleti szereplőkre.

A magát bírónak hívó férfit korábban Molotov-koktéllal elkövetett rongálás miatt már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Hirdetés

A férfi később felszólította „a végrehajtó testületet az ítélet végrehajtására”, azzal, hogy mivel az jogszerű, nem valósít meg bűncselekményt.

A csoport másik vezetője a tagokat arra utasította, hogy egyesével öljenek, ne szervezetten.

Az akcióban a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség egyenruhás állománya és a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is közreműködött.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.