CímlapsztorikÉrdekes világ

Óriási felháborodás: tiltakoznak és lázadnak az orvosok az operatív törzs döntése miatt!

A minap kiadott utasítás embertelen, logikátlan, és mindenkinél kiverte a biztosítékot…!

Az orvosoknak a rendelőjükben kellene letesztelniük a Covid-gyanús betegeket, ez azonban több szempontból is nehezen kivitelezhető.

Az operatív törzs arra utasította a háziorvosokat, hogy jövő héttől rendelőikben teszteljék a Covid-gyanús betegeket

Hirdetés

– emlékeztet a Népszava.

A minap kiadott utasítás szerint a háziorvosoknak a jövő héttől kellene kezdeniük a hozzájuk érkező napi betegek gyorstesztelését, amelyhez teszteket és védőfelszerelésként plexi arcvédőt biztosítanak a számukra.

A lap szerint azonban háziorvosoknak a feladathoz se eszközük, se megfelelő körülményeik nincsenek, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek.

A felhívásukban azt írják:

az utasítás hibás és a betegbiztonsági okból is kivitelezhetetlen, a háziorvosi rendelők döntő többségében nincs lehetőség a fertőzésgyanús és nem fertőző betegek elkülönítésére.

A háziorvosok szerint a biztonságos mintavételhez egy plexi arcvédő nem nyújt kellő védelmet.

A járványügyi szabályok szerint ezeket a vizsgálatokat komplett védőruházatban lehetne csak elvégezniük, de rendelés közben nincs idő arra, hogy az orvos akár napjában többször szabályosan beöltözzön, levetkőzzön és mellette párhuzamosan végezze a betegellátást, oltson a covid és az influenza ellen.

A járványügyi protokoll szerint amennyiben pozitív mintát találnak, akkor el kellene végezniük a rendelő, a váró teljes fertőtlenítését, azaz mindehhez ki kellene üríteni a rendelőt, ám ezzel ellehetetlenül a többi, más panasszal jelentkező betegek ellátása.

Szerintük az sem helyes, ha a váróban, a rendelőben keverednek a potenciálisan fertőző betegek, az egyéb panaszokkal jelentkezőkkel vagy akár egészséges, védőoltás beadására érkezőkkel.

Hirdetés

Az aláírók arra kérik az operatív törzset, hogy a tesztelések az eddig bejáratott rend szerint történjenek a jövőben is, azaz, hogy légúti panaszokkal a betegek továbbra is előzetesen egyeztessenek telefonon a háziorvossal arról, hogy tünetei alapján mi legyen a teendő.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.