CímlapsztorikMisztikum

Összeomlott a világ legnagyobb teleszkópja: valami olyat észlelt, amit nem kéne?

Elképesztő teóriák kaptak szárnyra arról, hogy miért hanyagolták (sokak szerint szándékosan évek óta a világ egyik legnagyobb rádióteleszkópját… Földönkívüli hadüzenetet kapott az emberiség?

Összeomlott kedden a Puerto Rico-i Arecibo obszervatórium egytányérú nagy rádióteleszkópja, amely az elmúlt 50 évben fontos szerepet játszott a bolygók, aszteroidák és a földönkívüli élet nyomai utáni tudományos kutatásokban

– írja az MTI.

Hirdetés

A Puerto Rico-i teleszkóppal a világ mintegy 250 kutatója dolgozott, egyben a szigetország egyik fő turisztikai látványossága volt évi mintegy 90 ezer látogatóval.

A teleszkóp az 1960-es években épült a védelmi minisztérium finanszírozásával. 57 éves működése alatt ellenált hurrikánoknak, a nedvességnek, páratartalomnak, erős földrengések sorának.

Éppen ezért kaptak szárnyra érdekes elméletek arra vonatkozóan hogy VALÓJÁBAN – a konteósok szerint – mi történhetett a háttérben.

Miről is van szó?

Arról, hogy sokan furcsának találják, hogy a világ egyik legnagyobb és korábban legfejlettebb rádióteleszkópját hagyták így tönkremenni és érdekes “balesetek” érték.

Egyesek szerint a NASA és a világ kormányainak egy része már rég tud egy olyan földönkívüli üzenetről, melyet egyes nagyobb teljesítményű teleszkópokkal – mint ez – fogtak, és meg is tudtak fejteni.

Ám az üzenet nem éppen volt barátságos, emiatt pedig a globális pánik elkerülése végett elhallgatták, soha nem szivároghatott ki.

Azóta pedig szoros felügyelet alá szerveztek minden olyan nagyobb rádióteleszkópot, mellyel ezekhez hasonló jeleket és üzeneteket lehetne befogni.

Amire pedig nem volt befolyás vagy forrás, egyszerűen hagyták hogy mihamarabb tönkremenjen.

Hirdetés

Noha erre egyelőre nincs túl sokk bizonyíték valóban felröppentek olyan pletykák, melyek azt állítják, hogy a Pentagon több olyan üzenetről is tud, melyek feltehetően mesterséges eredetűek, azaz intelligens civilizációtól származnak.

Mások szerint még abszurdabb dolgok állhatnak a háttérben és egyenesen azt állítják, hogy a Föld felé közeledő Nibiru- egy sumerok által megjósolt és elbeszélt külső bolygó – közeledése mutat észrevehető jeltorzulásokat a rádiójelekben.

Bár az elméletnek rengeteg híve van, egyelőre semmilyen komolyabb bizonyíték nem támasztja alá.

Noha másfelől a sumer ősi pecséthengereken valóban beszámolnak egy a Naprendszer külső részé keringő bolygóról, mely több mint 3500 éves keringési ciklussal megy körbe a Nap körül.

A földtörténeti nagy kihalások pedig egyes tudósok szerint feltűnően egybeesnek ennek a láthatatlan bolygónak az állítólagos “közelségével”…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.