CímlapsztorikTech-Kütyük

Pánik: elszabadulhatott a mesterséges intelligencia, visszahívták a Google alapítóit is

Már a Google alapítóit is visszahívták a ChatGPT miatt. A mesterséges “entitás” tényleg önálló életre kelhet?

A tech-világ egyik legizgalmasabb fejlesztési projektje jelenleg az OpenAI mesterséges intelligencia alapú chatbotja, a ChatGPT.

Képességei olyannyira megijesztették a világ egyik legnagyobb technológiai vállalatát, hogy még az alapítóitól is segítséget kér.

Hirdetés

Novemberben mutatta be az OpenAI a fejlesztését, a mesterséges intelligencián alapuló ChatGPT-t.

A chatbot tudása azóta elképesztette a nagyközönséget:

Esszéket ír, komoly beszélgetéseket folytat, matematikai feladatokat old meg, számítógépes kódokat elemez és ír (amit már a hackerek is kezdnek kihasználni), és folyamatosan fejleszti saját magát.

A ChatGPT tudása a Microsoft érdeklődését is felkeltette, olyannyira, hogy a Bing keresőbe integrálná a chatbotot, emellett 10 milliárd dollárt fektetne az OpenAI-ba.

A Google-nél viszont egyenesen megnyomták a pánikgombot a ChatGPT miatt, mivel még a Gmail megalkotója is úgy nyilatkozott róla, hogy sokkal hatékonyabb lehet, mint a Google keresője.

És ennek már a fele sem tréfa, annyira nem, hogy a Google-nek vissza kellett hívnia két alapítóját, Larry Page-t és Sergey Brint (akik 2019-ben távolodtak el végleg a Google menedzsmentjétől).

A The New York Times úgy tudja, hogy a ChatGPT sikerei miatt a Google-nél kiadták a „vörös kódot”.

A vezérigazgató, Sundar Pichai arra kérte a cég két alapítóját, hogy térjenek vissza, és mondják el véleményüket a Google mesterségesintelligencia-stratégiájáról.

A két korábbi vezető állítólag áttekintette ezt a stratégiát, és felvázolták azon terveket, hogy miként építsenek be további mesterségesintelligencia-funkciókat a Google keresésekbe.

Hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy a mesterséges intelligencia mekkora szerepet fog játszani a Google jövőjében, mindenesetre nem a nulláról indulnak.

Korábban volt már egy igen fejlett chatbotjuk (laMDA), amivel azért kicsit meggyűlt a bajuk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!