CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin Ukrajna lerohanását fogja kérni Orbántól? Közeleg a találkozó, ezen áll vagy bukik a nemzet

Vlagyimir Putyin valóban a harmadik világháború kirobbantásához és Ukrajna inváziójához kéri majd Orbán támogatását, ahogyan egyes pletykák “beszélik”?

Az ellenzék felszólította Orbánt, hogy most ne találkozzon Putyinnal, mert ennek beláthatatlan nemzetközi következményei lehetnek.

Az Egységben Magyarországért szövetség közleményben szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy mondja le az Oroszországi Föderáció elnökével ez év február 1-jén Moszkvában tervezett látogatását.

Hirdetés

„Az ukrajnai konfliktus körüli jelenlegi, különösen kiélezett és feszült helyzetben Orbán Viktor baráti találkozóját Putyin elnökkel kifejezetten károsnak és nemzeti érdekeinkkel ellentétesnek tekintjük.

Orbán Viktor látogatása – és az a tény, hogy a kialakult helyzet ellenére sem mondta le az utat – azt üzeni, hogy a NATO és EU tagállamok nem egységesek Putyin javaslatainak elutasításában” – fogalmaznak a közleményben.

Mint ismeretes, Putyin gyakorlatilag nyíltan arra készül, hogy lerohanja Ukrajnát.

Épen ezért számos pletyka kering és merült fel arról, hogy miért pont most akar Orbánnal találkozni az orosz elnök.

Emlékezzünk arra, hogy Orbán Viktor, alig 2 évvel ezelőtt jelentette be a magyar hadsereg fejlesztését, és az elmúlt 4 évben komoly rakétarendszereket vásárolt az akkor még Trump adminisztráció vezette USA kormánytól.

Egyes vadabb teóriák szerint Putyin azért találkozik Orbánnal, hogy támogatását kérje az ukrajnai invázióban.

Hogy ez a támogatás milyen, azt nem tudni.

Lehet, hogy konkrétan azt fogja kérni, hogy Magyarország is szálljon be a háborúba az oroszok oldalán? Cserébe pedig felajánlja, hogy az orosz haderő segítségével segíthet a jövőben “visszaszerezni” Romániát…?

Vajon Orbán nemet mond majd az orosz ultimátumra?

Hirdetés

Az ellenzék szerint ez „meglehetősen rossz előjel Orbán Viktor oroszországi látogatása során tanúsított várható magatartására nézve.

Arra utal, hogy ebben az ügyben semmiféle egyeztetés nem történt szövetségeseinkkel, ami elfogadhatatlan, és hazánk érdekeivel is ellentétes.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.