CímlapsztorikTudomány

NASA: 11 napig vizsgáltunk egy ufót, ami áthaladt a Naprendszeren

A Harvard Egyetem egyik professzora szerint megtörtént az első kapcsolatfelvétel és hamarosan megérkeznek a földönkívüliek.

A NASA sem tudta, hogy mi az

Paul Sutter, a Sony Brook Egyetem és a Flatiron Intézet asztrofizikusa a Space.com-on járja körbe az ‘Oumuamua történetét. Az égitestet 2017 októberében észlelték, különös pályája, sebessége és egyéb furcsa tulajdonságai pedig hamar felkeltették a csillagászok figyelmét.

Utóbb bebizonyosodott, hogy az ‘Oumuamua az első ismert csillagközi objektum a Naprendszerben. Sajnos az égitestet a szakértők csak 11 napig tudták vizsgálni, mielőtt túl távolra került, a begyűjtött adatok pedig sok kérdést megválaszolatlanul hagytak.

Hirdetés

Azt például máig nem tudni, hogy mi is volt az objektum.

Földönkívüli szonda?

A Naphoz közeledve az ‘Oumuamua felgyorsult, ami nem feltétlenül szokatlan, de nem produkált olyan kitöréseket, amelyeket ilyenkor az üstökösök szoktak.

Az első csillagközi objektummal kapcsolatban több, esetenként igen spekulatív elmélet is született.

Avi Loeb, a Harvard Egyetem csillagásza például az adathiányt kihasználva azzal az ötlettel állt elő, hogy az ‘Oumuamuát egy idegen civilizáció hozhatta létre .

Sutter úgy véli, hogy talán sosem tudjuk meg, valójában mi is volt az ‘Oumuamua.

Hamarosan felveszik velünk a kapcsolatot a földönkívüliek

Ha valóban helyes az ufó elmélete a Harvard professzorának, akkor nem kizárt, hogy az objektum egyfajta szonda volt, mely idegen élet nyomait kutatta.

Ha így van, akkor feltehetően észlelte a Földet, és a távolból tanulmányozhatta is azt.

Mindebből az következik, hogy a közeljövőben a idegenek el is látogathatnak a Földre – vélekednek egyes nyitottabb tudósok.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.