Misztikum

Rájöttek, mit csinált Jézus a hiányzó éveiben: az egyház 2000 éves hazugságára derült fény?

Egy professzor kutatómunkájának köszönhetően végre képet kaptak arról, hogy mit csinált Jézus 12 és 30 éves kora között…

Valójában nem az volt, akinek hittük, 2000 éven át tévhitben élt a világ.

2000 éve rejtély, mit csinált Jézus fiatal felnőttként

Joggal mondhatjuk, hogy a Biblia és Jézus személyének egyik legnagyobb rejtélye az, hogy vajon mit csinált 12 és 30 éves kora között.

Hirdetés

Jézus ugyanis fiatalon “tűnik” el a Biblia látóteréből, majd amikor következő alkalommal említi, már 30 éves.

És senki sem tudja, hogy mi történt a közted időben. A legvalószínűbb elmélet erre egyébként az, hogy a niceai zsinaton kigyomlálták a fiatal Jézus minden nyomát, mert vagy nem volt releváns a Biblia szemszögéből, vagy amit sokan valószínűbbnek tartanak, nem vetett volna jó fényt Krisztusra.

Jelentősen árnyalhatta volna Jézus személyét..

Egy professzor, Dr. Adam Bradford szerint sikerülhetett kideríteni rengeteg kutatómunkának és a Biblia tanulmányozásának köszönhetően, hogy mi is történt valójában.

Hiányzó évek és egy 2000 éves hazugság?

A görög tekton szót, amely a bibliában Jézus apjának mesterségét jelölte, alaposan félrefordították a múltban, és ez egy óriási félreértelmezést szült.

A helyes értelmezés nem az, hogy ács volt, hanem egy magasan képzett és megbecsült építész.

Ez rengeteg mindent megmagyarázna, többek között azt, hogy miért hallgattak Jézusra az emberek, miért figyeltek fel rá.

Egy egyszerű ács fiára bármilyen radikális nézetei is voltak ugyanis, senki sem hallgatott volna.

Józsefnek minden lehetősége megvolt arra, hogy fiát taníttassa, így Jézus már fiatalon nagy tudású és befolyásos ember volt.

Hirdetés

Bradford azt állítja, hogy sikerült megfejtenie azt is, mit csinált a későbbi megváltó 12 és 30 éves kora között, a „titkos években”, amelyekről a bibliában kevés említés esik.

A kutatások szerint a legmagasabb vallási iskolákat végezte el a papok védőszárnyai alatt.

Homály Jézus keresztre feszítése körül

Jézus tehát egyike volt a legbölcsebb zsidóknak, és igen befolyásos volt. Büntetlenül volt képes igéket hirdetni és teljesen új szeméket terjeszteni, ez több kérdést is felvet.

Például azt, hogy akkor mi is van a kereszthalállal, és Pilátus büntetésével, a korbácsolással és a többi olyan dologgal, amit befolyása lévén nem kellett volna elszenvednie.

Ez újabb heves vitákat kiváltó kérdéseket vetne fel…

Egyesek szerint a Biblia ezen része valójában egy óriási hamisítvány, egy közel 2000 éves hazugság, mert Krisztus soha nem halt meg a kereszten.

Egy másik elképzelés szerint egy hasonmását küldte fel a keresztre, hogy így váljon halhatatlanná, megint egy másik elképzelés szerint egy izomgörcsöt okozó, és pulzust lassító szert használt, hogy a kereszten tettesse saját halálát, ez az elmélet több bizonyítékot is felsorakoztat, így nem is annyira elképzelhetetlen.

Mária egy szivaccsal, vagy vattával juttatta be a szomjazó Krisztus szervezetébe a kereszten az anyagot, majd miután eltemették, kiszabadították a sírból.

Egy másik elképzelés szerint pedig bár valóban feláldozta magát, mindezt annak tudatában tette, hogy ezzel egy új ideológiát, vallást teremt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!