CímlapsztorikTudomány

Rejtélyes rádiójelek a világűrből: az idegenek próbálnak üzenni nekünk?

A tudósok szerint már a múltban is több üzenet érhette már el a Földet, sok esetben azonban fogalmunk sem volt róla, hogy ezek nekünk szánt értelmes információk egy másik világból.

Titokzatos jelek a kozmoszból

Időről-időre felbukkannak olyan rádiójelek az űrben, melyeknek a forrása ismeretlen. Ezeknek a rádiójeleknek a forrását sokan mesterségesnek gondolják.

Ráadásul nem is teleesne alaptalanul.

Hirdetés

Az igazság az, hogy az úgynevezett FRB kitörések keletkezésére nincs természetes magyarázat.

Ma a Harvard egyes tudósai is úgy gondolják, hogy számba kell venni azt, hogy talán egy ősi, több ezer éves idegen kultúra egyfajta rádiójelei lehetnek.

nem kizárt, hogy ez egy egységes kommunikáció “forma” a kozmoszban, mellyel más idegen civilizációkkal próbálják felvenni a kapcsolatot.

Valahol, több millió, sőt, több milliárd fényévnyire tőlünk egy idegen civilizációnak sikerült rendkívül erős mágneses energiamezőt fejlesztenie, amely segítségével olyan erőteljes rádióhullámokat tudnak kibocsájtani, hogy azok még a mi Földünket is elérik.

Sokféle üzenet érhette már el a Földet

Korábban már számtalan elmélet felvetődött azzal a lehetőséggel kapcsolatban, hogy talán más, fejlett civilizációk már korábban is megpróbálhattak nekünk üzenni.

Egyes elméletek szerint a híres Carrington-esemény valójában nem is egy napvihar volt, ahogyan azt a világ ismeri, hanem egy elektromos impulzus, melyre nem volt még felkészülve az 1859-es év technológiája, és egyszerűen “kisütötte” a földi hálózatokat az “üzenet”.

Egy másik elképzelése szerint az évszázadok óta megfigyelhető titokzatos gabonakörök nem mások, mint kozmikus, kódolt üzenetek egy távoli szegmenséből a világnak, mintegy “átfaxolva” egy ismeretlen technológiával számunkra.

A rejtélyes “Hűha!”-jel is sokak szerint egy idegen, értelmes civilizáció által előállított jelsorozat volt, melyet kifejezetten a Föld lakóinak szántak.

Hűha! jel egy erős, keskenysávú rádiójel volt, amelyet Dr. Jerry R. Ehman 1977. augusztus 15-én fogott, mialatt a SETI program keretében az Ohio állami egyetem által rendelkezésre bocsátott „Big Ear” („Nagy Fül”) rádióteleszkóppal dolgozott.

Hirdetés

A jel olyan jellemzőkkel bírt, amelyek egy lehetséges földön kívüli civilizációtól való származásra utaltak, és teljesen eltért a kozmikus háttérzajoktól. 72 másodpercig tartott, és azóta sem ismétlődött meg.

A jele eredetéről azóta is heves viták vannak…

5-10 éven belül felvehetik velünk a kapcsolatot

Egyre több jövőkutató és csillagász azt állítja, hogy 5-10 éven b elül eredményre jutunk, és vagy sikerül felvennünk a kapcsolatot egy értelmes civilizációval, vagy sikerül egy minden kétséget kizáróan mesterséges jelet befognunk és értelmeznünk.

Ha így lesz, az óriási áttörés lesz, mely minden emberi lény életét meg fogja változtatni.

A Föld lakói ugyanis onnantól kezdve tudni fogják: nem vagyunk egyedül a kozmoszban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!