CímlapsztorikÉrdekes világ

Rendkívüli szünetet rendelhetnek el az osztályokban – nyáron kell majd pótolni!

‼️Figyelem szülők, diákok, erről jobb, ha mindenki tud!‼️

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár korábban azt mondta, hogy az április 19-i iskolanyitáskor dönthetnek úgy a szülők, hogy a járvány miatt a gyereküket inkább nem viszik be az iskolába, a pandémiára hivatkozva kérhetik az igazolt hiányzást.

Azzal ugyanakkor számolniuk kell, hogy ha az intézmény engedélyezi is a diáknak a távollétet, csak jelenléti oktatás lesz, online a pedagógusok már nem fogják megtartani a tanórákat.

Hirdetés

A Telex cikke szerint a helyzetet bonyolítja, hogy azóta a közösségi médiában több szülő is jelezte: gyereke iskolája arról értesítette, hogy ha nem megy be elég diák az osztályba, akkor egyes tankerületek rendkívüli szünetet fognak elrendelni.

Szakmai csoportokban valóban többen is arra hívták fel a figyelmet, hogy olyan értesítést kaptak, amely szerint, ha a jelenléti oktatáson egy osztályban a tanulók nagy része – nincs kifejtve, hogy pontosan hány százaléka – nem jelenik meg, akkor az intézményvezetőknek rendkívüli szünetet kell elrendelniük az adott osztálynak.

Ebben az esetben viszont a kiesett tanítási napokat június 15-e után három héten belül pótolni kell, hogy a tanév lezárható legyen.

Az értesítésben a 2011. évi CXC. törvény [Köznev. tv.] 30. §-ának (5) bekezdésére hivatkoznak.

A Telexnek Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke megerősítette:

Több helyről is tudomást szereztek a kiküldött értesítésekről. Több olyan tankerületről tudnak, ahol tanítási szünet bevezetésének lehetőségéről tájékoztatták az iskolavezetők a szülőket.

Ezt Totyik zsarolásnak tartja, mert szerinte „a kormány hozott egy rossz döntést, amit most kényszerintézkedéssel és fenyegetéssel próbál palástolni”.

Kiemelte, hogy a digitális oktatásnak minden feltétele adott, így érthetetlen, hogy miért nem vehetnének részt azok a gyerekek továbbra is online képzésben, akiknek a szülei úgy döntöttek:

Jobb, ha otthon maradnak.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.