CímlapsztorikÉrdekes világ

Rendőrök: leszerelési hullám várható, elegünk van

A kormány sarokba szorítva. Ha a rendőrök 70%-a feláll, vége a játéknak – állítják, és most tényleg eljött a vörös vonal.

Vége a játéknak

Levélben fordult a belügyminiszterhez a Független Rendőrszakszervezet (FRSZ).

Az információk szerint eljött a vörös vonal, mivel eljött a leszerelési tilalom vége, ami tömeges felmondási hullámot fog elindítani.

Hirdetés

A tárcavezetőtől a munkakörülmények javítását és a létszámhiányból fakadó problémák megoldását kérték.

Rengeteg rendőrnek elege lett

Pongó Géza szerint joggal számíthatnak leszerelési hullámra, mert az elmúlt időszakban sok kolléga jelezte távozási szándékát.

Azt, hogy ténylegesen hány rendőr fog a váltás mellett dönteni, néhány hét múlva fogják látni.

A kérdésnek az ad aktualitást, hogy június 1-gyel megszűnt Magyarországon a járványügyi veszélyhelyzet, ami egyben az egészségügyi dolgozók felmondási tilalmának, illetve a rendvédelmi dolgozók leszerelési tilalmának végét is jelenti.

A rendvédelemben szolgálatot teljesítők január 1-jétől 10 százalékos illetményemelésben részesültek, emellett az arra jogosultak egyszeri, hathavi fegyverpénzt is kaptak, de a rendőri hivatás továbbra sem vonzza a fiatalokat.

A rendőrök nyílt leveleket fogalmaznak

Egyre több rendőr ír nyílt levelet is, melyben azt fogalmazzák meg, hogyha Orbán vagy a hatalom nem változtat a rendőrök megbecsültségén és fizetésén, akkor nem marad majd erő, mely megvédi őket a “kisembertől”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.