CímlapsztorikÉrdekes világ

Schiffer András szerint kártalanítsa az állam az oltatlan munkavállalókat

Igazi jogi földcsuszamlás jöhet? Vagy helyezzék vissza őket munkaviszonyukba, úgy, hogy megkapják az azóta kiesett fizetésüket – javasolja az ügyvéd.

Ez precedenst teremthet.

Kártérítés illetheti meg mindazokat, akiket amiatt bocsátottak el a járvány alatt a munkahelyükről, mert nem voltak beoltva?

Hirdetés

Van remény a kártérítésre?

AZ ÜGYVÉD SZERINT KURIÓZUM, HOGY EGY ÉVEN BELÜL UGYANABBAN AZ ÜGYBEN KÉTSZER SIKERÜL KÖZIGAZGATÁSI PERBEN KVÁZI AZ ÁLLAMOT LEGYŐZNI. ERRE NEM SOK PÉLDA VAN.

Másokhoz hasonlóan egy 60 éves pedagógus is benyújtotta a szakminisztériumhoz az oltottság alóli mentesítési kérelmét, hozzá pedig mellékelte a diabéteszéről szóló orvosi igazolását, illetve beszámolt az egészségi állapotáról

– ismertette a Magyar Jelen cikke alapján Schiffer András az ügy előzményeit.

Az ügyvéd ügyfelének életkora azért releváns adat, mert az operatív törzs állítólagos állásfoglalása úgy szólt, hogy a 18 és 59 év közötti korosztályt tekintette fokozottan veszélyeztetettnek.

Schiffer András egyetért a Mi Hazánk azon javaslatával, hogy anyagilag kártalanítsák az oltatlan munkavállalókat, vagy helyezzék vissza őket a munkaviszonyukba úgy, hogy megkapják az azóta kiesett fizetésüket. Jelezte, az érintett pedagógus újra tanít, de kéthavi jövedelme kiesett.

Azt gondolom, ezért most érdemes verni az asztalt, függetlenül a béremelési ígérettől

– jegyezte meg az egykori országgyűlési képviselő, ügyvéd.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!