Sokan nem tudják, de az egyik legjobb természetes inzulin, erősíti a csontokat és az izmokat
Tudtad, hogy a kapor mennyi mindenre jó? 6 egészségügyi hatás ami meg fog győzni!
Már a nagymamáink idején is ismert gyógynövényként alkalmazták, ma sokkal inkább fűszer, mint gyógynövény.
Ennek ellenére jobb ha mindenki tud róla, mennyire értékes és milyen sok pozitív egészségügyi hatása van.
Koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de segít az erős fogak, csontok megtartásában és az izomzat növelésére.
A kapor közismert gyógy- és fűszernövény.
Nyersen fogyasztva kapor értékes antioxixidáns, kiváló C-vitamin-forrás.
A növény tartalmaz még:
A-vitamint, riboflavint, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitamint, valamint folsavat, pektint, kalciumot, vasat, rezet, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket és igen nagy mennyiségű rostot.
A kapor vércukorszint-csökkentő hatását a vanádiumnak köszönheti, ami szabályozza az inzulin termelődését és megakadályozza a zsír elraktározódását.
Így az elfogyasztott szénhidrát egyenesen az izomsejtekbe jut, és energiává alakul.
A vanádiumnak koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de előszeretettel alkalmazzák erős fogak, csontok, izmok növelésére.
Fogyasztásával szálkásabb izomzathoz jutunk, de előírás szerint kell alkalmazni, mert a vanádium túladagolása veszélyeket is rejt.