CímlapsztorikÉrdekes világ

Sokkoló és durva ami ránk vár, a katasztrófavédelem is közleményt adott ki

‼️Mutatjuk a részleteket! Fontos hogy mindenki tudjon róla!‼️

A mai időjárás Budapesten túlnyomóan borult lesz, a reggeli és délelőtti órákban átmenetileg ónos eső is előfordulhat. Napközben vegyes halmazállapotú csapadék lesz a jellemző, késő délután pedig inkább havazás. A keleties szél megélénkül, olykor meg is erősödik. A hőmérséklet délután 0-2 fok között alakul, késő estére -1 és 0 fok közé hűl le a levegő.

Az ország többi részén is borult idő lesz, keleten megnövekszik a felhőzet, csak estétől lehet némi szakadozás nyugaton. Sokfelé várható csapadék, a keleti megyékben csak estétől. A Dunántúl északnyugati részén tartós, kiadós havazás, délebbre vegyes halmazállapotú csapadék, a keleti részeken pedig leginkább eső lesz a jellemző. Reggel és kora délelőtt többfelé eshet ónos eső. Napközben a Dunántúlon egyre többfelé várható havas eső, majd hó, a nyugati megyékben vastag hóréteg is kialakulhat. A Dunántúlon az északi, másutt a keleties szelet élénk, olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0-8, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -2 és +5 fok között alakul.

Hirdetés

Pénteken nyugat felől tovább vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és kisüt néhány órára a nap, de – főleg a Tiszántúlon – maradhatnak erősen felhős területek is. Napközben a nyugati és a középső országrészben nem várható számottevő csapadék, A Tiszántúlon fordulhat elő kisebb eső, havas eső, havazás. A nyugati, majd déli szél időnként megélénkül. Hajnalban -6 és +3, kora délután pedig -1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben főleg réteg-, illetve fátyolfelhőkre számíthatunk, az ország déli, délkeleti részén megvastagodhat a felhőtakaró. A késő délutáni, esti óráktól a déli, délkeleti megyékben számíthatunk szórványosan vegyes halmazállapotú csapadékra.

Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. Hajnalban -9 és +2, napközben 0-7 fok közötti hőmérséklet várható.

Vasárnap az ország nyugati harmadén vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet, másutt jobbára erősen felhős vagy borult lesz az idő.

A Dunántúlon kevés helyen, a Dunától keletre azonban sokfelé várható csapadék, leginkább a Tiszántúlon. Eső, ónos eső, havas eső, havazás is előfordulhat.

Az északi, északnyugati szél nagy helyen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és+6, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és +2 fok között alakul.

Hétfőn a nyugati és a keleti vidéken nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, ám a középső tájakon akár több órára is kisüthet a nap. Az ország nagy részén nem valószínű számottevő csapadék, de főleg a nyugati, valamint a keleti megyékben előfordulhat kisebb havazás, helyenként havas eső.

Az északnyugatias szelet többfelé kísérik élénk lökések, helyenként meg is erősödik. Hajnalban -8 és +1, kora délután 0-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.