CímlapsztorikÉrdekes világ

Vakcinaháborúk: az Igazság a Pfizerről, botrány van, súlyos vádak a vakcinagyártóval szemben

Egy már a megjelenése előtt nagy port kavaró dokumentumfilmben komoly vádakra alapozva azt állítják, hogy:

A Pfizer szakértőket fizetett le, dokumentumokat és statisztikákat manipulált hogy a saját oltóanyagukat tudják terjeszteni HARMINCSZOROS(!) áron a gyártási költséghez képest…

A Napot is lehazudták az égről…?!

Hirdetés

A brit DailyMail cikke szerint a “Vakcinaháborúk: az Igazság a Pfizerről” című dokumentumfilmben többek között azzal vádolják meg a Pfizert, hogy szakértőket fizetett meg azért, hogy versenytársa, az AstraZeneca vakcinájának rossz hírét keltsék.

Állítólag támogatott egy olyan prezentációt, amelyben az előadók azt állították, hogy az AstraZeneca Covid-19 ellenes védőoltása rákot okozhat és nem biztonságos immunszupresszált páciensek számára.

Az említett beszédet a cikk szerint egy kanadai továbbképzésen tartották, azonban az nem világos, hogy hány résztvevője volt az adott szemináriumnak.

A Pfizer hevesen tagadja, hogy megpróbálta volna aláásni az AstraZeneca oltásának hitelességét és szerintük az említett prezentációt tévesen kötik hozzájuk, azt ugyanis egy harmadik fél készítette.

A prezentációt egyébként látszólag egészségügyi szakemberek részére tartották a Pfizer vakcinájában felhasznált technológiáról.

A Pfizer szerint az általuk támogatott harmadik fél egy olyan ügynökség volt, amely saját tudományos bizottsággal rendelkezik és amely oktatási programot szervezett a cég vakcinájának kanadai engedélyezését követően.

Sir Andrew Pollard, az oltást az AstraZenecával közösen kifejlesztő Oxford vakcinacsoport vezetője elutasította az előadásban az oltásukról megfogalmazott vádakat és arra figyelmeztetett, hogy milyen veszélyt jelent az oltásokkal kapcsolatos hamis információk terjesztése.

Azok ugyanis megrengethetik az emberek oltásokba vetett bizalmát s ez emberéletekbe kerülhet.

A film másik erős állítása szerint a Pfizer által a brit kormánynak szállított oltások előállítási költsége alig 76 penny (kb 330 forint), míg a gyógyszercég ezért adagonként 22 fontot (9460 forint) számláz, azaz közel 30-szoros profitrátával dolgozik.

Hirdetés

A Pfizer szerint a 76 cent durván pontatlan becslés, s nem veszi figyelembe a klinikai vizsgálatok és a globális tömeggyártás költségeit.

Az Európai Unió ennél valamivel kedvezőbb áron jut a Pfizer oltóanyagához.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.