CímlapsztorikEgészségünk

Sütőtök és méz: természetes májvédő “keverék” télire

A sütőtökről és a mézről régóta tudni lehetett már külön-külön is, hogy igazi egészség-őrként szolgálnak, ha rendszeresen fogyasztjuk őket.

Tudományosan azonban nemrég azt is bizonyították, hogy a kettőt egyfajta keverékként kombinálva számos betegség ellen hatásos, és májvédő szerepet is kifejt.

A keverék nagyszerű víz- és hashajtó tulajdonságokkal bír ez a csodaszer. Ráadásul most van az ideje, hogy elkészítsük, mivel már a kertek aljában ott pompáznak az ízletes, édes sütőtökök.

Hirdetés

Ugyanakkor remekül serkenti a bélműködést, megszünteti a székrekedést.

A magas karotin és vitamin tartalmának köszönhetően az immunrendszert is nagyszerűen erősíti.

Fontos kiemelni azt is, hogy a sütőtök csökkenti a koleszterinszintet, véd az érelmeszesedéssel szemben, csökkenti az ödémák és a szívbetegségek kockázatát is.

Így készítsd el

Szerezzünk be egy érett sütőtököt, a tetejénél nyissuk fel, majd szedjük ki kanállal belőle a magokat, és a belső rostos húst is.

Ezután töltsük tele barna cukorral összekevert mézzel.

Fedjük le, és tegyük hűvös helyre 10 napig, hogy megérjen.

Ajánlott egy nagyobb tálba beletenni, mert idővel a sütőtök meg fog puhulni.

A barna cukor, a méz és a sütőtökben rejlő hatóanyagok 10 nap alatt összeolvadnak, így már csak annyi lesz a dolgunk, hogy egy nagy üvegedénybe töltsük ki az édes, egészséges nektárt.

Ezt a hűtőben kell tárolni, egy hónap alatt fogyasszuk el, mert ezután elveszti hatóanyag tartalmát.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!