Misztikum

Szabadkőműves szimbólumok, és a kód, ami mögöttük van…

A szabadkőművesség valóban alapvető szimbólumai, melyeket az építőművészettől kölcsönzött, a pszichikus és spirituális önmegvalósítás alapjai lehetnek.

Egy olyan titkos kód lehet mögöttük, amit az emberiség csupán töredékén sikerülhetett valaha megfejtenie…

Titkos társaság, amiről senki sem tud semmit

Abban feltehetően szinte mindne történész egyetért, hogy a szabadkőművesek társaság volt a valaha létezett legérdekesebb, legmisztikusabb tárasság a bolygón.

Hirdetés

Rengeteg különféle legenda, szóbeszéd fűződik hozzájuk.

Egyesek szerint a világ befolyásolása mögött álló szűk elitet alkotják, mások szerint a gonosz szövetségesei, akik manipulálják a társadalmat, és történelmi háborúkat robbantanak ki.

Ezek egészen odáig mennek, hogy nyíltna kijelentik: az első és második világháborúért is ők a felelősök.

Szabadkőművesek meg nem értett szimbólumai

A szabadkőműveseknél már csak szimbólumaik rejtélyesebbek.

Számtalan több száz éves alkotáson, de még az amerikai egydollároson is feltűnnek, melyek különféle jelentéssel bírhatnak.

Egyesek szerint titkos kódolt utalások lehetnek a szabadkőművesek működésére, és céljaira, az eljövendő időkre.

Érdemes felsorolni őket: kalapács és véső, az inas szerszámai (aki ezek segítségével megmunkálja a nyers követ); a szögmérő és az iránytű; a vízszintező és a függőón; a vonalzó.

Ami a csúcsos kocka alakú követ illeti, szerkezetének szimbolikája összecseng a valódi építészet arányaival:

A négyes (a négy hagyományos elem: Levegő, Víz, Tűz, Föld) fölött áll az isteni hármas; és felfedezhetjük a kvintesszencia egyik megjelenési formáját.

A kvintesszencia: az alkimisták ötödik eleme, amely az előző négy szintézisét alkotja.

De az építészeti szimbolikához kapcsolódik a bibliai örökség is: a Templom. Salamon temploma, melyhez a kifaragandó lépcsőfokok vezetnek.

Hirdetés

A két oszlop J (Jachin) és B (Boaz vagy Bohaz), a férfi és a női elemek, a hagyomány szerint ezek álltak Salamon templomának bejáratánál. Minden nyugati szabadkőműves templomban képekkel díszítették őket:

Úgy jelennek meg, mint a világban szüntelenül szembekerülő két véglet (férfi és női, pozitív és negatív pólus stb.) kitapintható jelképei.

Küzdelem, szükségszerű szembenállás: a mozaikpadló szimbolizmusa, amely — mint már említettük — a két kozmikus princípium örökös szembekerülésének kikerülhetetlenségét jelképezi.

Ördögtől való titkos társaság, árnykormány

A szabadkőművesek meg nem értettsége magával hozta azt, hogy rengeteg érdeks elmélet alakuljon ki a létezésükről.

Ezek többnyier légbőlkapottak voltak, azonban az elmúlt évtizedekben mnémelyik gyanú bizony beigazolódni látszott.

Több egykori szabadkőműves tag elmondta, mik is zajlanak a színfalak mögött, és hogy a világ menetének befolyásolása mindig is a terveik között szerepelt ténylegesen.

Ezek a sorban napvilágra kerülő információk megmagyarázták, honnan indultak a páholyok, mik voltak a céljaik, és miért burkolóznak a titokzatosság ködébe a tagjaik.

A szabadkőművesek társasága tehát egy létező dolog lehet, akár hiszünk benne, akár nem.

ők attól még ott vannak, ás egyfajta árnykormányként akarva-akaratlanul formálták az elmúlt 300 év közéleti és politikai történéseit szinte az egész világon.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!